Jonathan Rudman vann årets Spedrupstipendium

Familjen Spendrups Stipendium

Varje år delas Familjen Spendrup stipendium ut till en UF-alumn med företagarambitioner. Vinnaren får 50 000 kronor för att utveckla sin affärsidé och bjuds in till en dag på Spendrups för att träffa företagsledningen.

Sverige

 

2019

Vi söker efter dig* som...
-under gymnasiet startade, drev och avvecklade ett UF-företag. Du måste vara medlem i UF alumni för att söka stipendiet.

-idag behöver kapital för att förvekliga din affärsidé eller utveckla ditt redan befintliga företag.

*Stipendiet går även att söka i grupp, förutsatt att de som representerar företaget i den här ansökan, är UF-alumner.

Juryn bedömer
Juryn bedömer faktorer som är kopplade till affärsidén samt individuella egenskaper.

  • Affärsidéens trovärdighet och potential
  • Affärsidéens ekonomiska lönsamhet och hållbarhet
  • Dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner

Om du söker stipendiet för att omvandla ditt UF-företag till verkligt bolag, fokusera på framtiden och förutsättningarna för det verkliga bolaget och skilj det från ditt tidigare UF-företag.

Vinst
Stipendietagaren erhåller 50 000 kronor och bjuds in till en dag på Spendrups för att träffa företagsledningen.

Stipendiepengarna ska gå till företagets utveckling. Ung Företagsamhet önskar en kort summering vad pengarna har gått till inom sex månader efter utbetalning.

Så söker du
Du söker enkelt via webbformuläret nedan senast 18 augusti 23.59. Du behöver logga in eller registrera dig som medlem i UF alumni (medlemskapet är gratis och gäller i ett år). Du får besked om du är finalist eller inte i slutet av augusti. Då sker även Skypeintervjuer med finalisterna för juryn att utse den slutliga stipendiaten.

Save the date - stipendiet delas ut den 17 september (förmiddag) på Stockholmsmässan, Älvsjö i samband med Ung Företagsamhet Stockholmsregions kick-off för blivande UF-företagare. Du får besked om du är årets stipendiat eller inte senast en vecka innan.

Du ombes lämna in följande i din ansökan:

  1. Personbeskrivning – beskriv och ge konkreta exempel på dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner. Beskriv varför du valt att satsa på den här affärsidén. Max 1 A4-sida.

    Du kan välja att komplettera personbeskrivningen med en videopresentation av dig själv. Videon får vara max 2 minuter lång.
     
  2. Affärsplan – beskriv affärsidén, marknaden och ekonomin. Din affärsplan behöver visa på att affärsidén är trovärdig och har potential. Lägg stor vikt i de ekonomiska delarna och budgeten – visa på att affärsidén är ekonomiskt lönsam och hållbar. Max 10 A4-sidor.

Ansökan stänger 18 augusti 23.59.

Ansök här!

 

Tidigare års vinnare

2018 års vinnare: Team together

Team Together erbjuder ett sätt för skolklasser, idrottslag, föreningar och ideella organisationer att tjäna pengar till sina team. Grundarna möttes bakom scenen under regionala UF-mässan när de på varsitt håll mottagit pris för sina UF-företag. 

2017 års vinnare: Relode 

2016 års vinnare: Jonathan Rudman, ibnytt.se

2015 års vinnare: Malin Burman, Kriskonsulterna

2014 års vinnare: Christoffer Sundberg, eLOTS Sverige

2013 års vinnare: Stephanie Matti och Karolina Thyman, Eventhjältarna

2012 års vinnare: Kevin Kholodov och Love Janevall, Pluggaonline

2011 års vinnare: Christoffer Carlsson och Louisa Lundstén, Aquactive