Jonathan Rudman vann årets Spedrupstipendium

Familjen Spendrups Stipendium

Ta chansen att utveckla din affärsidé! Familjen Spendrups delar årligen ut ett stipendium på 50 000 kr med syftet att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper.

Sverige

 

Du/ni ska vara minst 18 år gamla och ha drivit UF-företag. Ansökan kan göras enskilt eller i grupp. Både en redan etablerad som en ny idé kan premieras. Idén ska presenteras i en trovärdig affärsplan och vara ekonomiskt hållbar. Att den både är innovativ och utmanande är positivt. Affärsplanen skall visa på god affärsmässighet samt utmärkande entreprenörsegenskaper. Juryn består av utvalda från Spendrups ledningsgrupp.

2018

Skicka in din ansökan senast 15 augusti till sverige@ufalumni.se. Kriterierna och tillvägagångssätt hittar du här:

Kriterier och tillvägagångssätt 2018

Stipendiet delas ut 17 september i samband med kick-off för årets UF-företagare på Stockholmsmässan.
Nytt för i år - SJ står för vinnarens resa till och från Stockholm. 

 

Tidigare års vinnare

2017 års vinnare: Relode 

Halmstadföretaget Relode skapar innovativa produkter som underlättar vardagen för användaren. Företaget består av Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström, alla 21 år.

2016 års vinnare: Jonathan Rudman, ibnytt.se
Den tidigare UF-företagaren Jonathan Rudman har fått årets Spendrupstipendium på 50 000 kronor. Han startade 2016 företaget ibnytt.se, en hemsida för innebandyintresserade. Genom snabb, innovativ och kvalitativ bevakning där text, video och ljud återges på ett personligt sätt ska ibnytt.se vara det självklara valet för innebandyintresserade som vill följa sin sport och sitt favoritlag på bästa sätt, skriver ibnytt.se i sin  affärsplan.

2015 års vinnare: Malin Burman, Kriskonsulterna.

Malin Burman driver företaget Kriskonsulterna och vann Familjen Spendrups stipendium 2015. Kriskonsulterna grundades år 2012 och de arbetar med krisberedskap inom företag. Detta är ett ämne som Malin brinner för.
- Det handlar om att vara efterklok på förhand. Att kunna lära sig att förhindra exempelvis arbetsolyckor – innan de skett, berättar Malin.

2014 års vinnare: eLOTS Sverige AB, Christoffer Sundberg

eLOTS startade som UF-företag och idag driver Christoffer vidare UF idén men en ny delägare, Puja Abar. Företagets affärsidé är att utbilda äldre inom datorer. Behovet är stort då över en miljon människor lever i digitalt utanförskap.

2013 års vinnare: Eventhjältarna, Stephanie Matti och Karolina Thyman

− Vi är oerhört stolta och glada över att få ta emot detta stipendium. Det är en stor ära och något vi inte ens kunde drömma om när vi startade vårt UF-företag för 2 år sedan, säger Stephanie Matti, vd på Eventhjältarna.

− Stipendiet kommer att gå direkt till att starta ett aktiebolag, vilket är någonting vi velat göra länge. Stort tack familjen Spendrup, säger Karolina Thyman, personalchef på Eventhjältar.

− Eventhjältarna lägger lika stor tyngd vid personlighet och en glad och positiv attityd som kunskap för att bygga kundrelationer. Företaget har under de senaste två åren visat hur långt man kan komma med att balansera dessa kvaliteter, vilket gör deras affärsidé unik. Det är ett nöje att utdela familjen Spendrups Stipendium till Stephanie och Karolina, säger Fredrik Spendrup, VD för Spendrups Bryggeri. Vi önskar dem stor framgång.

2012 - Pluggaonline, Kevin Kholodov och Love Janevall
– Vi är stolta över att få stipendiet. Det kommer att komma väl till pass när vi nu fortsätter att utveckla Pluggaonline vidare, säger Kevin och Love, grundare och ägare av Pluggaonline. Pluggaonline är ett nystartat företag som fokuserar på webbaserat lärande. Verksamheten drivs av de två före detta UF-eleverna och grundarna, Kevin Kholodov och Love Janevall. Deras vision är att förbättra elevers studiesituation och därigenom höja kunskapsnivån i den svenska skolan.

− Pluggaonline har en unik tjänst och trovärdig affärsidé med inriktning på kunskap. Det är ett nöje att utdela familjen Spendrups stipendium till Love och Kevin, säger Fredrik Spendrup, VD för Spendrups Bryggeri.

2011 - Aquactive,  Christoffer Carlsson och Louisa Lundstén
– Vi är otroligt glada över stipendiet och de 50 000 kronor som vi kommer använda för att kunna utveckla företaget under vår studietid, säger Christoffer Carlsson, VD, AquActive. Pengarna kommer att gå till marknadsföringsaktiviteter och ger oss möjlighet till att våga satsa på företaget trots ökade kostnader i samband med studier och eget boende. Vi ser också fram emot Spendrups mentorskap som vi under en period får möjlighet att nyttja.

Företaget AquActive är sprunget ur ett UF-projekt där produkten AquaPower har lanserats på marknaden med framgång. Christoffer och Louisas vision var att skapa en hälsosam omgivning genom hantlarna, som även fungerar som flaska, AquaPower. Nästa steg för deras verksamhet är öka distributionen där prioriterad målgrupp bl a är profilföretag. Följ Aquactive på www.aquactive.se