Registrering och betalning av avgift

Alla som ska driva ett UF-företag måste registrera sig själva, sitt företag och sin affärsidé högst upp till höger på den här webbplatsen.

Sverige

 

Syftet med registreringen är för att Ung Företagsamhet skall kunna godkänna affärsidéer men också för att UF-företaget ska bli försäkrade. Den 1 september öppnar registreringen. Ni i UF-företaget betalar därefter en registreringsavgift (300 kr per företag) till ert regionala UF-kontor. Denna avgift går bland annat till en företagsförsäkring

Registreringen är färdig när ni i UF-företaget har lagt till en rådgivare och betalningen har inkommit till regionkontoret, detta kan ibland ta flera dagar.

Då blir ni ett UF-företag och skriva ut registreringsbeviset som intygar att UF-företaget får bedriva verksamhet. Registreringsbevis - Ett intyg på att gruppen nu kan kalla sig för UF-företag. På registreringsbeviset framgår vilka som ingår i UF-företaget, vad UF-företaget gör och vem som är rådgivare. Registreringsbeviset går att skriva ut först efter att ni i UF-företaget betalat registreringsavgiften till Ung Företagsamhet i din region samt har namngett rådgivaren.

Förutom registreringsavgiften måste varje medlem i UF-företaget investera minst lägsta riskkapitalbelopp i det egna UF-företaget, dvs 10 kr per UF-företagare. 

Välkommen till Ung Företagsamhet!