Nordea ny partner till Ung Företagsamhet

Nordea har gått in som ny nationell guldpartner till Ung Företagsamhet Sverige. – Vi är mycket glada över att kunna vara med och bidra till att få fler unga att tycka att entreprenörskap och företagande är viktigt, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffärer i Sverige på Nordea.

2018-02-22

Sverige

 

Peter Dalmalm tycker själv att han har det roligaste jobbet som finns. Han har arbetat 25 år på Nordea och är nu ansvarig för alla företagskunder i Sverige. Nordea har tidigare stöttat Ung Företagsamhet regionalt men väljer nu att även gå in nationellt som guldpartner. 

-Vi välkomnar Nordea som partner till Ung Företagsamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad för många unga människor och få dem att se sin egen företagsamhet, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.

Nordea kommer i och med samarbetet att erbjuda UF-företagarna ett paketerbjudande med de grundläggande banktjänsterna från och med terminsstarten 2018. 

– Vi på Nordea brinner för samhällsansvar och entreprenörskap. Den energi och framåtanda de unga entreprenörerna visar genom Ung Företagsamhet smittar av sig. Vi tycker det är kul och viktigt att vara med på ett tidigt stadium, säger Peter.

Och på SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan den 16–17 maj kommer Nordea att dela ut priset till Årets samhällsentreprenör. Priset går till det UF-företag som hittat en lösning på ett samhällsproblem samtidigt som de har en bra och hållbar affärsmodell. 

- Samhällsengagemang är en viktig del i Nordeas strategi för en hållbar verksamhet och tydliggör vilken viktig roll vi som bank har i samhället. Därför känns det extra roligt att få dela ut det här priset. Kanske lyckas dessutom något UF-företag komma med en ny smart lösning som vi på banken kan ha nytta av. Det skulle vara jättespännande, säger Peter Dalmalm.

Även Peter kommer till Stockholmsmässan: - Det är ett måste att vara där! Det ska bli väldigt kul.

Nyheter

 • Teknikstipendium för avsaltningsmaskin

  Sverige UF-företagaren Jonatan Persson har fått Ljungbergsfondens teknikpris för sin avsaltningsmaskin som med hjälp av restvärme från industrin renar havsvatten. Syftet är att bekämpa vattenkrisen och skapa en mer hållbar vattenförsörjning.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Ny digital utbildning för UF-företagare

  Sverige Nu släpper Ung Företagsamhet en ny digital utbildning för UF-företagare, Välkommen till företagsamheten. Här får eleverna bland annat lära känna Sveriges företagshistoria, hur maten hamnar på våra bord, ekonomiska begrepp och hållbart företagande.
 • Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.