Den här sidans innehåll kommer från region Norrbotten. Välj Norrbotten som din region här eller välj en annan region här.

Nominera till Årets UF-ambassadör i Piteå 2018!

Ta tillfället i akt att lyfta fram den person du tycker är en bra representant för Ung Företagsamhet. Personen ska vara verksam i Piteå.

2018-08-20

Norrbotten

Den 9 november ska priset för Årets UF-ambassadör i Piteå delas ut under Näringslivets Dag i Piteå. Vi behöver nu din hjälp med att nominera en person som arbetar i UF:s anda: "För att stärka unga människor i deras tro på sig själva och sin egen företagsamhet". 

Vinnaren ska vara verksam i Piteå. Hen kan vara en skolledare, lärare, nuvarande elev, tidigare elev (alumn), rådgivare (mentor för UF-företag) eller annan samarbetspartner från näringslivet. Personen ska i närtid utfört en eller flera konkreta insatser som visar att personen tror på unga människor och vill att de ska få en tro på sin egen företagsamhet. 

De nominerade kandidaterna presenteras sedan för en jury. Juryn består av en styrelsemedlem för Ung Företagsamhet Norrbotten, en representant från Piteå kommun, lokala näringslivsaktörer, samt juryns ordförande som representerar Sparbanken Nord. Juryns sammansättning ska vara varierad sett till ålder, kön och bakgrund/kompetens. Juryn väljer ut tre kandidater och en vinnare. 

Kandidaterna väljs dels baserat på lämnad motivering, dels på det som de nominerade presterat.

Nominera 
Lämna namn och kontaktuppgifter på personen du nominerar samt en motivering till varför just hen ska vinna. Nominera HÄR. 

Nomineringstiden pågår mellan 21 augusti – 21 september.

Nyheter

 • Hemvändare axlar rollen som regionchef för Ung Företagsamhet

  Norrbotten Från och med augusti månad är Carolina Heimdahl ny regionchef för Ung Företagsamhet i Norrbotten. Hon har tidigare arbetat som skolinformatör och projektledare för Ung Företagsamhet i Norrbotten och efter det suttit i styrelsen för Ung Företagsamhet i Västerbotten. Hon firar i år 10-års jubileum sedan hon själv drev UF-företag och har nyligen avslutat sina studier på Handelshögskolan vid Umeå universitet.
 • SAVE THE DATE 17 OKTOBER

  Norrbotten Till hösten kommer vi på Ung Företagsamhet att hålla en inspirations- och informationsdag om UF-företagande i Gällivare, vi kallar den UF-PEPP! I en satsning tillsammans med Region Norrbotten har vi möjlighet att anordna denna PEPP-dag för elever i hela Norrbotten som har möjlighet att driva UF-företag. Vi är superladdade inför dagen och hoppas att ni vill vara med!
 • Boka höstens UF-konferens!

  Norrbotten Den 30 sep - 1 okt välkomnar vi alla UF-lärare, skolledare och SYVare till vår storregionala UF-konferens i Umeå. Anmälan hittar du här.
 • De utvalda till EMAX 2019

  Norrbotten Tillsammans med Region Norrbotten och har vi fått möjligheten att skicka två av de främsta unga entreprenörerna i Norrbotten till Emax, ett fantastiskt enteprenörskapsevenemang som äger rum nästa vecka, den 16-20 juni på Chalmers i Göteborg.
 • Välkommen att delta i Gränsöverskridande Entreprenörskap!

  Norrbotten Inför höstterminen 2019 finns det fem nya platser till projektet Gränsöverskridande Entreprenörskap. Vi kan erbjuda ytterligare fem UF-lärare i Norrbotten att få ta del av ett stipendium som innefattar deltagande på olika utbytesträffar, seminarier och mässor under de två kommande åren