Den här sidans innehåll kommer från region Norrbotten. Välj Norrbotten som din region här eller välj en annan region här.

Nominera till Årets UF-ambassadör i Piteå 2018!

Ta tillfället i akt att lyfta fram den person du tycker är en bra representant för Ung Företagsamhet. Personen ska vara verksam i Piteå.

2018-08-20

Norrbotten

Den 9 november ska priset för Årets UF-ambassadör i Piteå delas ut under Näringslivets Dag i Piteå. Vi behöver nu din hjälp med att nominera en person som arbetar i UF:s anda: "För att stärka unga människor i deras tro på sig själva och sin egen företagsamhet". 

Vinnaren ska vara verksam i Piteå. Hen kan vara en skolledare, lärare, nuvarande elev, tidigare elev (alumn), rådgivare (mentor för UF-företag) eller annan samarbetspartner från näringslivet. Personen ska i närtid utfört en eller flera konkreta insatser som visar att personen tror på unga människor och vill att de ska få en tro på sin egen företagsamhet. 

De nominerade kandidaterna presenteras sedan för en jury. Juryn består av en styrelsemedlem för Ung Företagsamhet Norrbotten, en representant från Piteå kommun, lokala näringslivsaktörer, samt juryns ordförande som representerar Sparbanken Nord. Juryns sammansättning ska vara varierad sett till ålder, kön och bakgrund/kompetens. Juryn väljer ut tre kandidater och en vinnare. 

Kandidaterna väljs dels baserat på lämnad motivering, dels på det som de nominerade presterat.

Nominera 
Lämna namn och kontaktuppgifter på personen du nominerar samt en motivering till varför just hen ska vinna. Nominera HÄR. 

Nomineringstiden pågår mellan 21 augusti – 21 september.

Nyheter

 • ”UF-lärare har en viktig uppgift”

  Norrbotten Under läsåret kommer Ung Företagsamhet Norrbotten presentera en artikelserie med lokala profiler som lyfter sina tankar kring UF-företagande med fokus på en av våra viktigaste målgrupper – er UF-lärare. Varje artikel har ett specifikt tema som på något sätt knyter an till UF-året och det arbete ni gör – att ge eleverna verktyg att tro på sin egen förmåga. Ni bidrar till morgondagens Norrbotten!
 • Våra sociala medier

  Norrbotten Här på hemsidan finns mycket och bra information men det är på våra sociala medier det händer.
 • Här är företaget som registrerade sig först

  Norrbotten Söndro Reparationer UF från Tornedalsskolan i Haparanda var första UF-företaget i Norrbotten att registrera sig. Priset är ett kostnadsfritt coachningstillfälle inför UF-året.
 • Bonusmaterial om förnyelsebar energi

  Norrbotten Under våren lanserades det nya bonusmaterialet ”Vår Energi”, ett projekt som Ung Företagsamhet Norrbotten har tagit fram tillsammans med Luleå Energi och Teknikens Hus. Klass 5B på Porsöskolan i Luleå har varit pilotklass för bonusmaterialet där de fått lära sig mer om hur det går till när vi får el till våra hushåll.
 • Ett framgångsrikt koncept som inspirerar

  Norrbotten Med en röd tråd genom åren på högstadiet, där entreprenöriellt lärande visas upp i sin bästa form, har Sjulnässkolan i Piteå skapat ett framgångsrikt koncept som verkligen inspirerar. – Att alla lärare på hela skolan är delaktiga är vår viktigaste framgångsfaktor, säger Tony Lindfors som är no-lärare på skolan.