Ny film om läromedlet Se möjligheterna

I Se möjligheterna får eleverna träna och utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Se filmen där barnen berättar mer.

2019-03-14

Sverige

Se möjligheterna får eleverna träna och utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Praktiska övningar varvas med olika exempel på handlingskraftiga entreprenörer, såväl internationellt som i närsamhället. Eleverna får lära känna sig själva och sina egna entreprenöriella förmågor. De får träning i att se ett behov och hitta en lösning, komma på nya idéer och tro på sin förmåga.

Läromedlet består av fem moduler:

 • Modul 1: Vad är en entreprenör?
 • Modul 2: Se behov och hitta lösningar
 • Modul 3: Tänka nytt och kreativt
 • Modul 4: Presentera sina idéer
 • Modul 5: Drivkraft och samarbete

Till Se möjligheterna hör tre tilläggsaktiviteter; Möte med en entreprenör, Idéer som gör det möjligt samt det digitala läromedlet It's My Future. Dessa får du tillgång till när du är registrerad.

Utbildning i läromedlet
Vi kan ge dig och dina kollegor utbildning i läromedlet och agera som bollplank. Kontakta Ung Företagsamhet i din region och ta reda på mer.

Beställning av läromedlet
Läromedlet beställs via vår webshop som du når när du registrerar dig som verksam på grundskolan och kostar 450 kronor plus moms, frakt och expeditionsavgift. Läromedlet består både av en klassuppsättning elevmaterial och en praktisk lärarhandledning som guidar dig genom alla fem moduler och ger exempel på tilläggsövningar för hela klassen. 

Nyheter

 • Är ni årets mest kreativa UF-företag?

  Sverige Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 6-7 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • Är ni årets tillväxtföretag?

  Sverige Har ditt UF-företag vuxit kraftigt under året eller har potentialen att växa? Då kan ni tävla i Årets tillväxtföretag. Vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 6-7 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • Finns Årets UF-skola i din stad?

  Sverige Går du på årets bästa UF-skola? Känner du till en skola som borde bli det? Nominera redan idag (eller senast 22 mars).
 • Ung Företagsamhet Jämtland söker regionchef

  Sverige Vill du utvecklas med oss? Den ideella föreningen Ung Företagsamhet Jämtland söker en regionchef med ett stort engagemang för entreprenörskap i skolan, eget driv och ledarskapsförmåga.
 • Hög tid att nominera årets UF-lärare

  Sverige I maj samlas ungdomar från hela landet för att tävla i SM i Ung Företagsamhet. Här är allt du behöver veta för att kunna tävla och nominera.