Ny film om läromedlet Se möjligheterna

I Se möjligheterna får eleverna träna och utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Se filmen där barnen berättar mer.

2019-03-14

Sverige

Se möjligheterna får eleverna träna och utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Praktiska övningar varvas med olika exempel på handlingskraftiga entreprenörer, såväl internationellt som i närsamhället. Eleverna får lära känna sig själva och sina egna entreprenöriella förmågor. De får träning i att se ett behov och hitta en lösning, komma på nya idéer och tro på sin förmåga.

Läromedlet består av fem moduler:

 • Modul 1: Vad är en entreprenör?
 • Modul 2: Se behov och hitta lösningar
 • Modul 3: Tänka nytt och kreativt
 • Modul 4: Presentera sina idéer
 • Modul 5: Drivkraft och samarbete

Till Se möjligheterna hör tre tilläggsaktiviteter; Möte med en entreprenör, Idéer som gör det möjligt samt det digitala läromedlet It's My Future. Dessa får du tillgång till när du är registrerad.

Utbildning i läromedlet
Vi kan ge dig och dina kollegor utbildning i läromedlet och agera som bollplank. Kontakta Ung Företagsamhet i din region och ta reda på mer.

Beställning av läromedlet
Läromedlet beställs via vår webshop som du når när du registrerar dig som verksam på grundskolan och kostar 450 kronor plus moms, frakt och expeditionsavgift. Läromedlet består både av en klassuppsättning elevmaterial och en praktisk lärarhandledning som guidar dig genom alla fem moduler och ger exempel på tilläggsövningar för hela klassen. 

Nyheter

 • UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

  Sverige Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.
 • Ung Företagsamhet Skåne söker regionchef

  Sverige Du kommer ha en mycket bred roll med stort ansvar och mandat. Du svarar mot styrelsen. Är du redo för en ny utmaning?
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.