Hem / Nyheter & Event / Örebro / Information gällande UF-mässa och nationella tävlingar 2022

Information gällande UF-mässa och nationella tävlingar 2022

Med anledning av de förändrade restriktionerna, den ökade smittspridningen, Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ansträngningen på samhället på grund av Covid-pandemin har det tagits ett nationellt beslut att inga UF-mässor kommer att hållas 2022.

 

Ingen UF-region i Sverige, oavsett om planen var att ha en Galleri-mässa som i vårt fall i Marieberg Galleria eller i en traditionell mässlokal, kommer att anordna de planerade mässorna.

 

Detta för att den typen av arrangemang blir för stort, för svårt att kontrollera ur aspekterna vaccinationspass, trängsel och säkerhet. Vi kan helt enkelt inte anordna ett sådant evenemang samtidigt som vi följer uppsatta restriktioner samt tar ansvar för alla deltagare/besökares hälsa och säkerhet.

 

Det som också spelar in är tiden det tar att anordna ett evenemang som en mässa. För att kunna genomföra det behöver beslutet tas nu och eftersom det just nu inte är tillåtet enligt restriktionerna och att vi inte kan garantera att restriktionerna kommer se annorlunda ut 11/3 så kan inte något annat beslut än detta tas.

 

Vi tycker såklart att detta är jättetråkigt, speciellt för alla er UF-företagare som vi vet var väldigt förväntningsfulla inför mässan. Men det här är faktum vi helt enkelt bara måste förhålla oss till.

 

Vi kommer tillsammans med Marieberg Galleria samt andra aktörer jobba för att erbjuda er UF-företagare flera mindre säljtillfällen längre fram i vår så fort det är genomförbart i förenlighet med restriktioner/rekommendationer kring offentliga arrangemang osv.

 

Men vi vill också framhålla vikten av att ni jobbar för egna säljtillfällen i varje UF-företag så att ni inte väntar för länge och står i slutet av UF-året och inte får ut erat intyg. Ta hjälp av era lärare och rådgivare för att se hur just ni i erat UF-företag kan hitta vägar till försäljning. Eller kontakta Douglas på UF-kontoret.

 

Gällande tävlingsdagen den 4/3 så kvarstår planen som den varit.

 

Vi kommer likt föregående år låta finalisterna (max 8 per tävling) pitcha framför respektive jurygrupp. Vi kommer hålla till i stora lokaler på Tullängsgymnasiet, Thorén Business School och Rudbecksgymnasiet, där kommer en tävling per skola rulla på förmiddagen och en per skola på eftermiddagen.

 

Eftersom vi bara samlar en jurygrupp i taget (max 8 personer) och vi kommer vistas i stora lokaler där vi kan hålla avstånd både mellan jurydeltagarna samt de UF-företagare som kommer för att pitcha så anser vi att detta går att genomföra på ett säkert sätt enligt vad vi vet i skrivande stund.

 

Information gällande tävlingarna, bidrag, deadlines osv. finns på hemsidan och det kommer även komma upp mer tips och information löpande på både hemsida och sociala medier så håll er uppdaterade.

 

Gällande UF-galan/prisutdelningen så är vår förhoppning än så länge att vi kommer kunna genomföra det fysiskt. Det vi initialt kommer göra är att flytta fram den något, till fredagen den 1:a april. Så save the date!

 

Anledningarna till att vi flyttar fram den är:

  • Vi hoppas på att med lite mer tid mellan nu och då ha större chans att smittspridningen minskat och att läget stabiliserats.
  • Om läget skulle vara så att vi behöver hitta en variant för utomhus-gala så har vi bättre chans till bra väder.
  • Vi hinner planera för och ha strategier för både plan A, plan B och plan C.

Viktig tillägg gällande galan/prisutdelningen är att vi oavsett situation kommer kräva vaccinationspass. Så passa på att vaccinera dig nu, om du inte redan gjort det, om du vill delta.

 

Det är i utmaningar de entreprenöriella förmågorna tränas som mest. Så även om vi önskat att detta inte var läget så vet vi att ni kommer lära er massor av bra saker trots detta. Och tillsammans får vi hitta nya vägar, lösningar och kreativa sätt att lyckas samtidigt som vi tar vårat ansvar och följer uppsatta regler.

 

Gällande SM så är förhoppningen att det kommer att genomföras fysiskt då det är så pass långt fram i maj i år. Men det är såklart också, som allt annat jag nämnt i denna information, beroende på utvecklingen av restriktioner och smittspridning inom de närmsta månaderna. Beslut kring det kommer tas nationellt lite längre fram och vi återkommer då i frågan.

 

Med värme/ Ida och UF-kontoret

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.