Hem / Nyheter & Event / Örebro / Wilma får 100 000 kronor

Wilma får 100 000 kronor

Wilma Martinsson drev UF-företag på Virginska skolan i Örebro där hon sålde isolerade vattenhinkar för hästar. Nu driver hon vidare i eget företag och har precis fått Anders Walls stipendium för Ung Företagsamhet.

Under sitt UF-år sålde Wilma 300 WarmBuckets, inte bara i Sverige utan även till grannländerna, och efter studenten förra sommaren driver hon företaget vidare som enskild firma.
– Det var ett stort steg att ta det från ett UF-företag till vanligt företag. Men det känns jättestort att få den här möjligheten, berättar hon.

– Dels är det ju de 100 000 kronorna, men jag hamnar också i ett nätverk av alumner där tidigare stipendiater finns. Man kan nätverka och diskutera med dem. Det är helt galet!

De isolerade vattenhinkarna tillverkas nu i Estland och kommer snart att finnas att köpa på hennes nya webbshop. Priset hamnar runt 400-500 kronor inklusive moms.
– Det är lite av min affärsidé att inte ta något överpris. Jag vill att det ska vara tillgänglig för så många som möjligt, det är för hästarnas skull, avslutar Wilma från gården i Kumla där hon har sina dressyrhästar.


Hej Wilma, hur är läget? 
Hej! Jo men allt är bra! Just nu håller jag mig mest hemma i och med corona, men jag har tur som har hästarna så det går verkligen ingen nöd på mig. Dessutom jobbar jag både med mitt företag och pluggar på heltid, så jag har fullt upp!

Stort grattis, hur känns det? 
- Tack! Det känns så himla roligt, jag är så glad. Det är en fantastik möjlighet att få bli en del av Wallumni och få den här stöttningen. Jag har redan blivit väldigt välkomnad till Wallumni-nätverket av tidigare stipendiater och ser mycket fram emot fortsättningen. 

Hur har första året efter studenten sett ut?
- Första året nu har varit väldigt utvecklande på alla sätt, flera faktorer som spelat roll både på personligt plan och gällande företaget som gjort att jag verkligen fått utmana mig. Men det har också varit väldigt givande och nu känns det bra att känna att jag klarade av det. Ibland har det varit lite läskigt att komma ut i vuxenvärlden på riktigt men jag har fått många bra kontakter och vänner, många tack vare mitt UF-år faktiskt, så jag har alltid haft bra människor att fråga och få hjälp av. 

Hur ser det ut framåt? 
- Nu hoppas jag snart få igång webshopen och kunna börja sälja mina WMB igen. Sen hoppas jag att jag kommer in på veterinär-programmet. Det är planen just nu iallafall! Är du en UF-Företagare i Örebro eller har tänkt att bli? 
Då kan du få träffa och bli inspirerad av Wilma, hon jobbar även som inspiratör hos oss!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.