Alumnireportaget - Elin Namnieks

Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.

2019-03-18

Östergötland

Elin är född och uppvuxen i staden Vimmerby i Kalmar län. Hon har alltid haft ett stort intresse för musik och när det var dags att söka till gymnasiet var valet självklart. Hon skulle läsa ett estetiskt program med inriktningen musik.

Gymnasietiden

Elin var länge inställd på att flytta till Linköping för all plugga på Folkungaskolan men valet föll slutligen på Oscarsgymnasiet. Därav gick flyttlasset till Oskarshamn. I årskurs tre blev det dags att välja gymnasiearbete, vilket Elin valde att koppla till UF-företagande. Kravet från skolans sida var att företaget skulle ha utgångspunkt i musiken.

Elin drev sitt UF-företag själv och fick flera olika artistuppdrag. Hennes engagerade UF-lärare hjälpte även till så att hon fick möjlighet att medverka på flera större evenemang, både som artist men även i det förberedande arbetet. Målet med UF-företaget var att för pengarna hon tjänade resa till Kina och arbeta som volontär, vilket blev verklighet 2015.

UF-året visade att det är möjligt att jobba med musik, inte bara för att det är kul, utan för att det är ett yrke. Det har fått mig att se möjligheter, vara på hugget och hitta nya kreativa lösningar” berättar Elin när vi träffas på Ung företagsamhet regionkontor.

Drömmen blev sann

Idag driver Elin företaget Namnieks Productions och är en frilansande artist. Hon producerar låtar till såväl sig själv som till andra och har även en del uppdrag som konferencier. Elin berättar att hennes musik tillhör genren elektronisk pop och att hon främst sjunger låtar på engelska. Till andra artister tycker hon dock det är roligt att skriva låtar på svenska. 

Efter studenten blev hon kvar tre år i Oskarshamn och har genomfört hundratals gigg i Kalmar län. I augusti förra året tog hon klivet för att nå en ny publik och flyttade äntligen till Linköping, vilket gör henne till en Östgötsk UF-alumn. I Linköping fanns sedan tidigare hennes producentkollega och stor del av släkten.

Starten på en internationell karriär

I höstas medverkade Elin på ett camp för musiker som arrangerades i Berlin. Där fick hon möjlighet att producera musik tillsammans med två till tre nya personer från olika delar av Europa varje dag. Resultatet blev flera nya låtar som nu finnas att hitta på Spotify. Konceptet gav mersmak och i april bär det av mot Portugal och i juni till Caen i Frankrike för liknande event.

Framtiden

Resultatet från de internationella låtskrivareventen får vi hålla utkik efter. Under året är målet att släppa minst två till tre nya singlar och flera uppdrag runt om i Sverige är redan bokade.

”UF var startpunkten för mig att få uttrycka min kreativa ådra och kombinera det med företagsamhet, så ta chansen” uppmanar Elin när jag frågar om hon vill tillägga något när vår intervju närmar sig sitt slut.

Jag är övertygad om att vi kommer se mer av Elin Namnieks framtiden!

 

Kontakt: www.elinnamnieks.com

Musik: https://open.spotify.com/artist/1k80iy970OxFTA2b9GspQZ

 

Ladda ner hela artikeln här: 

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.
 • UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

  Sverige Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.
 • 8 tävlingar avgörs på mässan

  Göteborg Den 11 mars så kommer över 100 personer från näringslivet att kora bland annat Årets Innovation och Årets Hantverkare. Vi har också en ny tävling för i år, där 5 vinnare får ta emot ett stipendium värt 15 000 kr. Så här går det till!