Alumnireportaget - Jessica Söderquist

Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.

2018-12-06

Östergötland

 

Barnväktarna UF erbjöd barnpassning och i samband med detta ingick läxhjälp.

-”Vi upptäckte att föräldrar har för lite tid för sig själva och med varandra. Vi såg ofta att föräldrar sålde sina biljetter till konserter och liknande via Facebook för att de inte fick logistiken att gå ihop.”

Barnväktarna UF ingick under året ett samarbete med kommunens BarnCentrum. Ett samarbete som idag resulterat i fina priser! BarnCentrum genomförde under året tio kurstillfällen för föräldrar och under tiden blev barnen väl omhändertagna av Barnväktarna i lokaler direkt anslutna till kurslokalen. 

- ”Det var utmanande att ha hand om en grupp barn i olika åldrar från olika kulturer som aldrig träffats tidigare, men det var jättelärorikt” berättar Jessica.

Samarbetet mellan Barnväktarna och BarnCentrum har nu fått pris som Årets Medarbetarinnovation och var även nominerade i kategorin Årets Innovation på Motalagalan den 10 november. Prisutdelningen för Årets Medborgarinnovation ägde rum under Innovationsveckan och prispengarna ska gå till gemensam kompetensutveckling på BarnCentrum och Barn och fritidsprogramet på Carlsunds Bildningscentrums.

Studier och jobb
Jessica studerar nu mer på heltid på Linköping Universitet och var vid tiden för intervjun mitt uppe i en intensiv tentaperiod. Förutom att plugga jobbar hon även extra på Ica Maxi Motala.

- ”Jag försöker hitta balans mellan plugg, socialt liv och jobb… det är rätt skönt att komma till jobbet och veta att här pluggar jag inte.” Jessica var i början av UF-året kritisk till att driva företag, men blev glatt överraskad.

-”Det var jättekul att skriva affärsplanen och då få se hela processen och häftigt att upptäcka att man kan leva på sin idé.” Arbetet med Barnvakterna var dessutom väldigt socialt, något hon fått nytta av vid bemötande av kunder på Ica Maxi och i olika grupparbeten på universitetet. Jessica har sedan hon avslutade UF-kursen upptäckt att det hjälper att skriva UF på sitt CV.

-”Man visar att man klarar av något större än att sitta och läsa i en svenskabok.” berättar Jessica och skrattar.

Framtidsplaner
I framtiden vill Jessica undervisa i Svenska och Religion, men hon drömmer också om att skriva en bok. En författare är i allra högsta grad en egenföretagare och jag hoppas att hon får nytta av de erfarenheter hon skaffade sig under UF-året.

 

Ladda ner artikeln här: 

Nyheter

 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.
 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.