Alumnireportaget - Jessica Söderquist

Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.

2018-12-06

Östergötland

 

Barnväktarna UF erbjöd barnpassning och i samband med detta ingick läxhjälp.

-”Vi upptäckte att föräldrar har för lite tid för sig själva och med varandra. Vi såg ofta att föräldrar sålde sina biljetter till konserter och liknande via Facebook för att de inte fick logistiken att gå ihop.”

Barnväktarna UF ingick under året ett samarbete med kommunens BarnCentrum. Ett samarbete som idag resulterat i fina priser! BarnCentrum genomförde under året tio kurstillfällen för föräldrar och under tiden blev barnen väl omhändertagna av Barnväktarna i lokaler direkt anslutna till kurslokalen. 

- ”Det var utmanande att ha hand om en grupp barn i olika åldrar från olika kulturer som aldrig träffats tidigare, men det var jättelärorikt” berättar Jessica.

Samarbetet mellan Barnväktarna och BarnCentrum har nu fått pris som Årets Medarbetarinnovation och var även nominerade i kategorin Årets Innovation på Motalagalan den 10 november. Prisutdelningen för Årets Medborgarinnovation ägde rum under Innovationsveckan och prispengarna ska gå till gemensam kompetensutveckling på BarnCentrum och Barn och fritidsprogramet på Carlsunds Bildningscentrums.

Studier och jobb
Jessica studerar nu mer på heltid på Linköping Universitet och var vid tiden för intervjun mitt uppe i en intensiv tentaperiod. Förutom att plugga jobbar hon även extra på Ica Maxi Motala.

- ”Jag försöker hitta balans mellan plugg, socialt liv och jobb… det är rätt skönt att komma till jobbet och veta att här pluggar jag inte.” Jessica var i början av UF-året kritisk till att driva företag, men blev glatt överraskad.

-”Det var jättekul att skriva affärsplanen och då få se hela processen och häftigt att upptäcka att man kan leva på sin idé.” Arbetet med Barnvakterna var dessutom väldigt socialt, något hon fått nytta av vid bemötande av kunder på Ica Maxi och i olika grupparbeten på universitetet. Jessica har sedan hon avslutade UF-kursen upptäckt att det hjälper att skriva UF på sitt CV.

-”Man visar att man klarar av något större än att sitta och läsa i en svenskabok.” berättar Jessica och skrattar.

Framtidsplaner
I framtiden vill Jessica undervisa i Svenska och Religion, men hon drömmer också om att skriva en bok. En författare är i allra högsta grad en egenföretagare och jag hoppas att hon får nytta av de erfarenheter hon skaffade sig under UF-året.

 

Ladda ner artikeln här: 

Nyheter

 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här
 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.