Alumnireportaget - Jessica Söderquist

Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.

2018-12-06

Östergötland

 

Barnväktarna UF erbjöd barnpassning och i samband med detta ingick läxhjälp.

-”Vi upptäckte att föräldrar har för lite tid för sig själva och med varandra. Vi såg ofta att föräldrar sålde sina biljetter till konserter och liknande via Facebook för att de inte fick logistiken att gå ihop.”

Barnväktarna UF ingick under året ett samarbete med kommunens BarnCentrum. Ett samarbete som idag resulterat i fina priser! BarnCentrum genomförde under året tio kurstillfällen för föräldrar och under tiden blev barnen väl omhändertagna av Barnväktarna i lokaler direkt anslutna till kurslokalen. 

- ”Det var utmanande att ha hand om en grupp barn i olika åldrar från olika kulturer som aldrig träffats tidigare, men det var jättelärorikt” berättar Jessica.

Samarbetet mellan Barnväktarna och BarnCentrum har nu fått pris som Årets Medarbetarinnovation och var även nominerade i kategorin Årets Innovation på Motalagalan den 10 november. Prisutdelningen för Årets Medborgarinnovation ägde rum under Innovationsveckan och prispengarna ska gå till gemensam kompetensutveckling på BarnCentrum och Barn och fritidsprogramet på Carlsunds Bildningscentrums.

Studier och jobb
Jessica studerar nu mer på heltid på Linköping Universitet och var vid tiden för intervjun mitt uppe i en intensiv tentaperiod. Förutom att plugga jobbar hon även extra på Ica Maxi Motala.

- ”Jag försöker hitta balans mellan plugg, socialt liv och jobb… det är rätt skönt att komma till jobbet och veta att här pluggar jag inte.” Jessica var i början av UF-året kritisk till att driva företag, men blev glatt överraskad.

-”Det var jättekul att skriva affärsplanen och då få se hela processen och häftigt att upptäcka att man kan leva på sin idé.” Arbetet med Barnvakterna var dessutom väldigt socialt, något hon fått nytta av vid bemötande av kunder på Ica Maxi och i olika grupparbeten på universitetet. Jessica har sedan hon avslutade UF-kursen upptäckt att det hjälper att skriva UF på sitt CV.

-”Man visar att man klarar av något större än att sitta och läsa i en svenskabok.” berättar Jessica och skrattar.

Framtidsplaner
I framtiden vill Jessica undervisa i Svenska och Religion, men hon drömmer också om att skriva en bok. En författare är i allra högsta grad en egenföretagare och jag hoppas att hon får nytta av de erfarenheter hon skaffade sig under UF-året.

 

Ladda ner artikeln här: 

Nyheter

 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.
 • 8 tävlingar avgörs på mässan

  Göteborg Den 11 mars så kommer över 100 personer från näringslivet att kora bland annat Årets Innovation och Årets Hantverkare. Vi har också en ny tävling för i år, där 5 vinnare får ta emot ett stipendium värt 15 000 kr. Så här går det till!
 • Alumnireportaget - Filip Printzell & Robert Halldén

  Östergötland Första gången jag träffade Filip Printzell och Robert Halldén var på ett företagsevent i Linköping med fokus på framtidens företagande. I efterhand kan jag konstatera att eventets innehåll säger mycket om de båda entreprenörerna. Trots att framgångarna har avlöser varandra de senaste åren strävar de alltid efter fortsatt utveckling och nya utmaningar.
 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare för en dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.