Alumnireportaget: Profilservice.se - från UF till AB!

Jag har stämt träff med Adam Zollner, UF-alumn och VD på Profilservice Nordic AB. Vi träffas på hans kontor på Tornby Handelsområde i Linköping. I lokalerna finns förutom kontor även ett showroom för profilprodukter samt ett tryckeri. Passande nog dagen till ära är jag klädd i Ung företagsamhets karakteristiska magnetarosa pikétröja, svart bomberjacka med vår logga samt en UF-väska, eftersom jag kommer direkt från ett skolbesök i Motala.

2019-10-16

Östergötland

 

Profilservice en framgångssaga

Profilservice.se är en framgångssaga som tar sin början i ett UF-företag. År 2007 läste Adams äldre bror Johan Zollner sista året på Katedralskolan i Linköping och fick då möjlighet att driva ett UF-företag. Hans affärsidé var att sälja Katedraltröjor, det vill säga tröjor med tryck. Under året fick han även ett fåtal andra uppdrag där han erbjöd tryck som inte hade någon koppling till Katedralskolan. Johan tog sedan studenten och flyttade till Stockholm för att fortsätta sina studier.

Tre år senare, år 2010, pluggar även Adam på Katedralskolan i Linköping och känner att han vill göra något vid sidan av studierna och få in lite extrapengar. Han väcker därför liv i brorsans affärsidé igen. Till att börja med i liten skala, men företaget växer sig snabbt större.

År 2012 kom Johan hem från sina studier i Stockholm och sedan dess har Profilservice.se drivits på heltid. Till en början av bröderna Zollner själva och 2014 anställdes den första medarbetaren. Företaget arbetar idag rikstäckande, har 14 medarbetare och erbjuder profilprodukter, profilkläder och reklamartiklar till organisationer och företag. Adam är företagets VD och brodern Johan sitter kvar i styrelsen men driver till vardags ett företag som specialiserat sig på souvenirer. 

Adams UF-år

Även Adam drev UF-företag under sin gymnasietid tillsammans med tre kollegor på Katedralskolan. Företaget hade dock inget med profilprodukter att göra. De tillhandahöll ett automatiserat skolfik. Företaget målade om en lokal i skolan, köpte in möbler och hyrde varuautomater. Sedan var det bara att fylla på automaterna på morgonen och att hämta ut växelkassan på kvällen.

”Det jag fick med mig mest från UF var att man stöter på problem, och man sedan måste lösa dem själv. Att man får totalt ansvar över någonting. Det dyker upp problem och du måste lösa dem. Och så är det i företagande.” berättar Adam.

Framtiden

Grunden för Profilservice Nordic AB är lagd, nu är målet att växa sig större, både lokalt och nationellt. Bland företagets kunder finns redan idag en hel del välkända namn. Allt ifrån offentlig sektor såsom Linköpingskommun till företag som Länsförsäkringar och Sectra till en och annan idrottsförening där LHC är ett exempel.

”Det bästa med att driva ett företag är att få skapa saker. I början att få skapa företaget och se det växa fram. Idag har jag möjlighet att se mina medarbetare växa i sina roller, men även jag själv” förklarar Adam. 

Som avslut på vårt möte visar Adam runt i lokalerna och därefter får han granska mina profilkläder, som får högsta betyg. Det går inte att missa att jag jobbar för Ung företagsamhet.

Läs mer om Profilservice och deras erbjudanden på www.profilservice.se

 

William Almevik 14/10/19

 

Nyheter

 • Alumnisitdown med Nilla Fischer

  Östergötland Vecka 47 genomförs ledarskapsveckan nationellt inom UF-alumninätverket. I Östergötland gör vi något alldeles särskilt av det här tillfället: Tisdagen den 19 november är du som UF-alumn välkommen på sitdown tillsammans med Sveriges bästa fotbollsspelare: Nilla Fischer!
 • Årets finalister i Familjen Spendrups stipendium

  Sverige Varje år delas Familjen Spendrups stipendium ut till en UF-alumn med företagarambitioner. Vinnaren får en investering på 50 000 kronor för att utveckla sitt företag och bjuds in för att träffa Spendrups företagsledning under en dag.
 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här