Emma Trygg - från UF-företagare till företagare

Jag träffar Emma Trygg utanför stadsbiblioteket i Norrköping. Det är många studenter som far fram och tillbaka på gatan utanför. Vi börjar prata om studenten och studenttider. ”Jag kan inte fatta att det är ett helt år sedan jag tog studenten. Jag har hunnit med så mycket sedan dess”, säger Emma. Direkt efter studenten startade Emma upp sitt företag Trygg Coaching.

2018-10-11

Östergötland

Trygg Coaching är ett företag som fokuserar på mental träning. Emma driver ensam företaget och har på senaste tiden fokuserat mycket på att föreläsa om mental träning på olika företag, organisationer och skolor.

Innan Emma startade sitt företag gick hon på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Sista året på gymnasiet 2016/2017 drev hon ett UF-företag, och sommaren 2016 drev hon ett UngDrive sommarföretag. I sitt sommarföretag valde hon att skriva en bok om mental träning.

Inspiration från ridskolan
”Hösten 2015 kom det en tjej till min ridskola och föreläste om mental träning. Jag blev helt uppslukad och inspirerad, och efter det så hade jag bestämt mig, jag ville också föreläsa och jobba med mental träning, och en dag ska jag också stå här på ridskolan och föreläsa.” berättar Emma.

När sommaren var slut kände hon sig inte riktigt klar med sitt sommarföretag och valde att starta ett UF-företag i samma anda. Hon skrev en till bok om mental träning och hennes UF-företag gick jättebra. Emma drev själv sitt UF-företag, något som fungerade väldigt bra för henne. Hon kom på tredjeplats i tävlingen Årets UF-företag i Östergötland 2016/2017 och hon blev även utsedd till Årets UF-Alumn i Östergötland 2018.

”Hade jag inte drivit UngDrive företag hade jag inte kommit på tanken att driva ett UF-företag ensam och särskilt inte med samma affärsidé. Hade jag inte drivit UF-företag så hade jag inte vågat starta ett företag på riktigt efter studenten heller och inte ensam. UF-hjälpte verkligen mig att våga ta klivet.” säger Emma.

Båda hennes böcker, Peppdagboken och SATSA- DU KAN! finns idag att köpa på hennes hemsida. Emma berättar också om hur hon har föreläst för personer i alla åldrar, allt mellan 10–65+, och menar på att mental träning är något som passar alla åldrar.

”Ungefär ett år efter att jag hade lyssnat på föreläsningen om mental träning på min ridskola, stod jag där själv och höll min föreläsning om mental träning. Det var helt otroligt.” säger Emma.

Idag, ett år efter studenten driver Emma sitt företag Trygg Coaching och studerar mental träning på distans. Idag är hon diplomerad mental tränare, men hon vill även bli licenserad mental tränare. Emma berättar också om hur viktigt det är för henne att våga. ”Hellre att det inte går som jag tänkt mig än att jag sitter och funderar över vad som skulle ha hänt om jag testade.” säger Emma.

 

Läs artikeln i sin helhet: 

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare för en dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!