Emma Trygg - från UF-företagare till företagare

Jag träffar Emma Trygg utanför stadsbiblioteket i Norrköping. Det är många studenter som far fram och tillbaka på gatan utanför. Vi börjar prata om studenten och studenttider. ”Jag kan inte fatta att det är ett helt år sedan jag tog studenten. Jag har hunnit med så mycket sedan dess”, säger Emma. Direkt efter studenten startade Emma upp sitt företag Trygg Coaching.

2018-10-11

Östergötland

Trygg Coaching är ett företag som fokuserar på mental träning. Emma driver ensam företaget och har på senaste tiden fokuserat mycket på att föreläsa om mental träning på olika företag, organisationer och skolor.

Innan Emma startade sitt företag gick hon på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Sista året på gymnasiet 2016/2017 drev hon ett UF-företag, och sommaren 2016 drev hon ett UngDrive sommarföretag. I sitt sommarföretag valde hon att skriva en bok om mental träning.

Inspiration från ridskolan
”Hösten 2015 kom det en tjej till min ridskola och föreläste om mental träning. Jag blev helt uppslukad och inspirerad, och efter det så hade jag bestämt mig, jag ville också föreläsa och jobba med mental träning, och en dag ska jag också stå här på ridskolan och föreläsa.” berättar Emma.

När sommaren var slut kände hon sig inte riktigt klar med sitt sommarföretag och valde att starta ett UF-företag i samma anda. Hon skrev en till bok om mental träning och hennes UF-företag gick jättebra. Emma drev själv sitt UF-företag, något som fungerade väldigt bra för henne. Hon kom på tredjeplats i tävlingen Årets UF-företag i Östergötland 2016/2017 och hon blev även utsedd till Årets UF-Alumn i Östergötland 2018.

”Hade jag inte drivit UngDrive företag hade jag inte kommit på tanken att driva ett UF-företag ensam och särskilt inte med samma affärsidé. Hade jag inte drivit UF-företag så hade jag inte vågat starta ett företag på riktigt efter studenten heller och inte ensam. UF-hjälpte verkligen mig att våga ta klivet.” säger Emma.

Båda hennes böcker, Peppdagboken och SATSA- DU KAN! finns idag att köpa på hennes hemsida. Emma berättar också om hur hon har föreläst för personer i alla åldrar, allt mellan 10–65+, och menar på att mental träning är något som passar alla åldrar.

”Ungefär ett år efter att jag hade lyssnat på föreläsningen om mental träning på min ridskola, stod jag där själv och höll min föreläsning om mental träning. Det var helt otroligt.” säger Emma.

Idag, ett år efter studenten driver Emma sitt företag Trygg Coaching och studerar mental träning på distans. Idag är hon diplomerad mental tränare, men hon vill även bli licenserad mental tränare. Emma berättar också om hur viktigt det är för henne att våga. ”Hellre att det inte går som jag tänkt mig än att jag sitter och funderar över vad som skulle ha hänt om jag testade.” säger Emma.

 

Läs artikeln i sin helhet: 

Nyheter

 • Alumnireportaget - Locker Room Talk

  Östergötland Jag har stämt träff med Shanga Aziz, grundare av Locker Room Talk en varm fredagseftermiddag i oktober. Shanga grundade tillsammans med kollegan Rogerio Silva Locker Room Talk som ett UF-företag 2016. Två år senare har verksamheten ombildats till en ideell organisation med över 20 medarbetare runt om i Sverige.
 • Odd blir regional representant för UF-alumni Gotland

  Gotland Odd Runfeldt har alltid varit en företagsam person och efter att ha drivit UF-företaget Tänk! UF har hans företagsamhet och kreativitet fortsatt sprudla. Nu är Odd redo att ta nästa steg och fortsätta i entreprenörsandan och representera ung företagsamhet och UF-alumni Gotland.
 • Relode är vinnare av SKAPA-priset 2018

  Halland För ett par år sedan drev Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström UF-företag på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 med samma affärsidé som i sitt UF-företag.
 • Alumninästet 2018! - 15 november

  Skåne För tredje året i rad genomför UF-alumni Skåne alumninästet! Här har alla årets UF-företagare möjlighet att få feedback på sin idé och pitch. Ansök idag!
 • NoDoubts om förstaplatsen

  Göteborg Det fanns inga tvivel kring årets vinnare av J Christer Ericssons entreprenörspris. Stipendiet på 50 000kr gick till NoDoubts i samband med Startup 2018.