Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Hur registrerar jag mitt UF-företag?

Hur registrerar jag mitt UF-företag?

Den 1 september klockan 8.00 öppnar äntligen registreringen för årets UF-företagare. Är du gymnasieelev och är nyfiken på hur du gör? Nedan hittar du all information du behöver för en lyckad registrering.

Vill du se en instruktionsfilm om hur det går till? Klicka här.

Steg 1 - Registrering av personuppgifter

När registreringen öppnar så kommer det att finnas en direktlänk till elevregistreringen högst upp på startsidan på ungforetagsamhet.se. Tryck på länken för att påbörja din registrering. På första sidan fyller du i alla dina uppgifter, anger e-post och lösenord samt väljer region och skoluppgifter. I detta steg måste du också ta del av och godkänna Ung Företagsamhets regler och integritetspolicy.

.

Steg 2 - Skapa eller anslut till ett UF-företag

I detta steg kan du välja mellan att skapa ett nytt UF-företag eller att ansluta till ett befintligt. Det räcker alltså med att en medlem i företaget registrerar ert UF-företag, medan resterande medlemmar ansluter till företaget i samband med registreringen. Väljer du att skapa ett nytt UF-företag fyller du i alla uppgifter om företaget, lärare, antalet medlemmar  och affärsidé. Väljer du att ansluta dig till ett redan befintligt UF-företag klickar du i UF-företagets namn i scroll-listan samt din roll i företaget. Du ser enbart UF-företag från din egen skola. Behöver du av någon anledning se andra UF-företag så hör du av dig till din region. 

.

Nedan visas hur du ansluter till ett befintligt UF-företag.

.

Steg 3 - Verifiera ditt konto

När du har registrerat dig får du nedanstående meddelande som informerar om att du behöver verifiera ditt konto via din mejladress. Efter någon minut får du ett mejl med en länk som du klickar på för att verifiera ditt konto. 

.

Steg 4 - Betala registreringsavgift och lägg till rådgivare

När du loggar in på ditt konto för första gången kan du betala registreringsavgiften samt lägga till en eller flera rådgivare. Detta steg är obligatoriskt för att slutföra ditt UF-företags registrering. 

.

Inför-inlogg
Tillhör du dem som under våren registrerade dig på vårt inför-inlogg? Då ska du inte skapa en ny inloggning nu utan kommer att komplettera din tidigare registrering med det som krävs för att bli UF-företagare. När du försöker att logga in på ditt inför-inlogg från den 1 september kommer det att vara låst och efterfråga fler uppgifter i registreringen för att bli UF-företagare. Att skapa en ny profil kommer inte att fungera utan du kompletterar det inlogget du har. 

Det som efterfrågas när du försöker logga in är en komplettering av steg 1. Du har tidigare angett samtliga uppgifter förutom kurs och läsår. Dessa fyller du i nu (nedan är enbart exempel på kurs och årskurs - du fyller i det som är aktuellt för dig). Sedan fortsätter processen enligt steg 2 och steg 3 ovan. 

Pop up

 

Har du frågor eller funderingar kring din registrering? 

Tveka inte att höra av dig till någon av oss på UF-kontoret i Östergötland.

Lycka till med din registrering!

Till registreringen

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.