Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Månadens UF företag
Knappt rent UF

Månadens UF företag

Många i omgivning trodde inte på affärsidén men Knappt Rent UF valde att fortsätta inrikta sig på sitt UF-företag och idag har de motbevisat och fått ett stort intresse bland kunder och företag.

Månadens UF-företag är Knappt Rent UF som djuprengör samt rengör tangentbord. Knappt Rent UF drivs av My Stenberg, Linda Karlsson och Emma Pettersson Eriksson som alla tre studerar ekonomiprogrammet på Nyströmska gymnasiet i Söderköping. Till sommarn tar de studenten men om de fortfarande finns intresse av tjänsten så funderar de att fortsätta driva företaget.  

”Våra förväntningar resterande av UF-året är att sälja så mycket som möjligt och hitta mer kunder. Vi har även ett nytt koncept som är att ta vara på överblivna tangentbord från Chalmers högskola. Tangentborden är endast smutsiga och fungerar fortfarande så istället för att slänga dem så rengör vi dem och säljer vidare. Beroende på hur det går och om det fortfarande finns intresse så kan vi tänka oss att fortsätta driva företaget” säger My Stenberg, VD för Knappt Rent UF.

 

Bakgrund

Knappt Rent UF har rådgivaren Jonathan Stenberg som är IT-ansvarig på Prodelox. Stenberg inspirerades till tjänsten efter att sett ett förråd med massa tangentbord som var smutsiga och skulle slängas. Idag har Knappt Rent UF löst det bekymret och har därför en tjänst för djuprengöring samt rengöring till tangentbord. De inriktar sig främst till företag men tjänsten säljs även till privatpersoner. Deras rådgivare Jonathan Stenberg vet hur det funkar med tangentbord och hjälper dem med hur man besöker företagen och presenterar sin idé.

Tjänsteföretagets vision är att öka medvetenheten om att det samlas väldigt mycket bakterier på tangentborden men även att minska smittspridningen av bakterier eftersom tangentbord är väldigt rika på bakterier och smuts. En annan vision för företaget är att minska konsumtionen av nya tangentbord och istället för att handla nytt kunna rengöra befintliga tangentbord.

”Jag är den som bromsar in dem så de blir norrgrant och kontrollerat Emma Pettersson Eriksson, administratör.

Deras företag består utav olika roller och ansvar. My Stenberg är VD och ekonomiansvarig, Linda Karlsson som marknadsansvarig samt administratören Emma Pettersson Eriksson. Deras marknadschef och kontaktansvariga Linda Karlsson börjar berätta att hon är kreativ och uppskattar detaljer som typsnitt, hur det tolkas och hur hemsidan är uppbyggd. Medan My Stenberg studerar ekonomi - ekonomi och tycker det är roligt med ekonomiansvar. Stenberg är ambitiös och är verkställande direktör för Knappt Rent UF. Deras administratör Emma Petersson säger ”Jag blev administratör eftersom jag gillar när det är ordning och för jag är den som bromsar in de andra så att det blir noggrant och kontrollerat” säger Petersson lite skrattandes.

 

Corona, deras största utmaning

Under året har de tre drivna vännerna lärt sig skriva fakturor och avtal. Hur man bygger en hemsida och kontakten med kunder. De har även startat ett Youtube kanal och gått på flertalet bankmöten. Framförallt har de lärt sig rengöra tangentbord inflikar de och skrattar.

Deras största utmaning detta år, likt många andra drabbade privatpersoner och företag, är påverkan i och med Covid-19 viruset. Företaget har haft svårt att få kontakt med kunder och mycket annat. ”Många sitter hemma numera och vår tjänst är främst inriktad till företag med kontorsplatser, vilket har varit svårt för oss att genomföra” säger deras VD My Stenberg.

 

Marknadsföring

Knappt Rent UF har på grund av Covid-19 fått marknadsföra sig mycket via sociala medier. I dagens läge använder de sina privata sociala medier men även företagssida på Facebook. De driver en hemsida med information om tjänsten och företaget samt recensioner från befintliga kunder. Knappt Rent UF finns även på UF-gallerian och söker du på deras företagsnamn på Youtube så finner du en pitchfilm.

 

Men varför namnet Knappt rent UF?

Jo, de vill spegla företaget och vara ironiskt med en ordvits. Något unikt som fastnar i huvudet, Knappt Rent UF.

 

Kontakt:

Hemsida: knapptrentuf.com.se

Facebook: Knappt Rent UF

Mail: knapptrentuf@gmail.com

Telefon: 070-321 05 90

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.