Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Månadens UF-företag i november
Ourcity UF

Månadens UF-företag i november

Från Kunskapsgymnasiet i Norrköping har Alfred Uneram, Filippa Sjögren, Wilma Kasimir, Silje Andrae och Henrik Lindgren startat ett UF-företag för att göra skillnad för samhälle och individ.

”Av plåt formger OurCity dekorativa och funktionella askkoppar föreställande lokala stadsmotiv för att tillhandahålla tobaksrester.”

 

Bakgrund:

Företaget såg ett problem i samhället vad det gäller tobaksrester runt om i vår miljö. De spånade på en lösning till problemet och kom då fram till att de ville tillverka askkoppar. Askkopparna är gjorda i plåt och för att göra dem lite mer attraktiva har företaget valt att forma samt måla askkopparna i stadsmotiv. OurCity UF har kontaktat ett lokalt plåtslageri som kommer att tillverka dessa askkoppar, medan företaget själva kommer att måla dem. Motiven som företaget har valt att forma sina askkoppar som är spårvagnen samt Värmekyrkan.

 

Företagets VD, Alfred Uneram, berättar att han tycker det har varit svårt att få till allt rent tekniskt. Bland annat hur askkopparna ska vara utformade, samt vad som krävs för att de ska vara säkra vad det gäller brandrisk. 

 

Framtiden och målsättning:

Företaget berättar att de vill lära sig så mycket som möjligt under året som UF-företagare. De ser UF-året som en bra chans att få erfarenheter inför framtiden och för att bli rustade inför arbetslivet.

Deras primära kund är Norrköpings kommun, men de hoppas att i framtiden kunna erbjuda andra kommuner en liknande vara. Företaget kommer även att vända sig till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som sin sekundära kund. Ett av företagets mål under UF-året är att sälja minst 50 askkoppar.

 

OurCity UF

Instagram: ourcity.uf

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.