Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Månadens UF-företag i oktober
YourWay UF

Månadens UF-företag i oktober

Nellie Cademan och Karl Karlsson är två elever från barn och-fritidsprogrammet på Motalas gymnasieskola Carlsunds utbildningscentrum, som vill göra en förändring i samhället. De upplever att det finns normer i samhället som inte går att passa in i, vilket skapar en otrygghet hos framförallt unga.

 

Bakgrund:

Nellie och Karl driver tillsammans ett UF-företag som de har valt att kalla för ”YourWayUF” där deras affärsidé grundar sig i att skapa trygghet hos yngre. Under gymnasietiden har både Nellie och Karl varit ute på praktik och besökt olika verksamheter. 

”Både jag och Karl har under våra år på gymnasiet fått uppleva det hårda klimatet som barn och unga lever i” säger Nellie Cademan.

Företagets affärsidé är att föreläsa för främst elever på skolor, men senare även kunna gästa föräldramöten och personalmöten. Under ungefär trettio minuter kommer företaget att hålla en presentation som tar upp frågor och normer kring bland annat machokultur, kroppsideal samt andra ämnen som idag är tabubelagda. De hoppas att unga ska känna en trygghet i att lyssna på unga föreläsare som möts av samma normer som dem själva.

 

Framtiden och målsättningar

Företaget hoppas på ett givande UF-år med mycket tävlingar och inspiration. Nellie och Karls största mål är att kunna påverka ungas psykiska hälsa genom sina föreläsningar. De kommer under året ta kontakt med före detta praktikplatser samt andra verksamheter där de upplever att det finns ett behov av den tjänst de planerar att erbjuda. De hoppas även kunna visa upp sig på sociala medier, i tidningar men också på anordnade mässor.

 

Kontaktuppgifter: 

Instagram: yourwayuf

Mail: yourwayuf.kontakt@gmail.com

Alla UF-företag: YourWay UF

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.