Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

Månadens UF-företag i oktober är Not 2 Perfect UF

Företaget som skapar ett öppnare klimat och minskar den psykiska ohälsan.

2018-10-01

Östergötland

Maja Nyman och Linnéa Rapp går på Platengymnasiet i Motala och driver tillsammans UF-företaget Not2Perfect UF. Utifrån egna erfarenheter föreläser de för elever och lärare på högstadiet för att skapa ett öppnare klimat och minska den psykiska ohälsan bland unga. Anledningen till att de valde just den här affärsidéen var att de själva var i behov av en tjänst som denna när de gick i högstadiet. Tjejerna hade vitt skilda problem, vilket resulterat i att de idag har två olika perspektiv på psykisk ohälsa. 

Redan i våras började de med kostnadsfria föreläsningar för att samla på sig erfarenheter, eftersom ingen av dem tidigare varit ett fan av att stå framför folk och inte heller hade erfarenhet av att utbilda andra. Många av de skolor som de redan besökt har nu bokat in dem på ett återbesök och med deras nyanskaffade erfarenheter kan de nu med gott samvete ta betalt för sin tjänst.

  ”Genom våra föreläsningar har vi även vuxit i oss själva!”  berättar Linnea.

 Linnéa som är ekonomiansvarig och föreläsare i UF-företaget brottades tidigare med dåligt självförtroende, men kan idag utan problem stå i centrum och leda föreläsningarna.  I somras fick de möjlighet att åka till Italien tillsammans med en konfirmationsgrupp. Där de genomförde en workshop ihop. Framförallt fanns de där för att lyssna på de ungdomar som ville öppna upp sina hjärtan. Det var kul att få mycket respons från deltagarna och att de berättade om hur de själva mådde och kände, men det är samtidigt hemskt att det ska behöva vara så, att så många mår dåligt” säger Maja, VD och föreläsare.

Nu är UF-året igång på riktigt och tjejerna i Not2Perfect har samlat på sig den erfarenhet som krävs och ser positivt på framtiden. De har massa spännande saker framför sig. Bland annat ska de spela in en film där de pratar om psykisk ohälsa för att använda vid sina föreläsningar och på sociala medier. De ska även starta en hemsida och eventuellt föreläsa på föräldramöten framöver, för att ge föräldrarna verktyg att hantera barn som lider av psykisk ohälsa. Men framförallt ska de sprida sina historier och arbeta för att få bort det tabubelagda kring psykisk ohälsa!

Läs artikeln i sin helhet här: Not2PerfectUF 

 

Nyheter

 • Alumnisitdown med Nilla Fischer

  Östergötland Vecka 47 genomförs ledarskapsveckan nationellt inom UF-alumninätverket. I Östergötland gör vi något alldeles särskilt av det här tillfället: Tisdagen den 19 november är du som UF-alumn välkommen på sitdown tillsammans med Sveriges bästa fotbollsspelare: Nilla Fischer!
 • Alumnireportaget: Profilservice.se - från UF till AB!

  Östergötland Jag har stämt träff med Adam Zollner, UF-alumn och VD på Profilservice Nordic AB. Vi träffas på hans kontor på Tornby Handelsområde i Linköping. I lokalerna finns förutom kontor även ett showroom för profilprodukter samt ett tryckeri. Passande nog dagen till ära är jag klädd i Ung företagsamhets karakteristiska magnetarosa pikétröja, svart bomberjacka med vår logga samt en UF-väska, eftersom jag kommer direkt från ett skolbesök i Motala.
 • Årets årsredovisning 2019

  Östergötland Ella, Elin och Maya drev 2018/2019 UF-företaget BagsForNature UF på Klara gymnasium i Linköping. De avslutade sitt UF-år med att skriva Östergötlands bästa årsredovisning och kammade därmed hem priset för Årets årsredovisning 2019!
 • Månadens UF oktober 2019

  Östergötland Hos Ung företagsamhet i Östergötlands tilldelas varje månad ett UF-företag i regionen utmärkelsen Månadens UF-företag. Utmärkelsen tilldelas ett företag som det regionala UF-kansliet vill uppmärksamma extra under en månads tid.
 • Möt guldpartnern LIWE Estate

  Östergötland LIWE Estate drivs av Matilda Lidén och Johan Westergren. Matilda Lidén är registrerad fastighetsmäklare sedan 2012 och har drivit eget företag sedan 2009. Johan Westergren är verksam som fastighetsmäklare sedan 1982 och har från 2013 specialiserat sig på kommersiella transaktioner.