Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Rekordmånga driver UF-företag

Rekordmånga driver UF-företag

 Hela 1623 gymnasieelever i Östergötland driver UF-företag i år. – Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år, säger Hanna Edström, Regionchef, Ung Företagsamhet Östergötland.

33 706 gymnasieelever driver UF-företag i Sverige läsåret 2019/2020. I Östergötland uppgår siffran till 1623, vilket är en ökning med 192 elever sedan förra året.

Årets siffror visar, precis som förra årets, att det är populärt att driva UF-företag och Östergötland har en jämn fördelning mellan UF-elever på högskoleförberedande och yrkesförberedande program, vilket vi på Ung Företagsamhet ser som en positiv trend.

– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år. Samtidigt är det viktigt att fler elever på olika program får möjlighet att utveckla sin företagsamhet och sin kreativitet. Alla borde givetvis få möjlighet att öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Hanna Edström.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Hanna Edström.

För mer statistik klicka här.

För mer information, kontakta:

Hanna Edström, regionchef, Ung Företagsamhet Östergötland

Tel: 013-470 38 83, 0705-87 30 10 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.