Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

Silver till Locker room talk UF på EM i Ung Företagsamhet!

Det östgötska UF-företaget Locker room talk från Nya Bergska i Finspång, vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel, Belgien. – Det känns fantastiskt att vara topp två i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF. Förstapriset gick till Estland.

2017-07-13

Östergötland

Genom föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill Locker room talk UF få till ett justare snack i omklädningsrummen. Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att först vinna Årets UF-företag på den regionala UF-mässan i Östergötland i mars och därefter vinna SM-guld i Ung Företagsamhet i maj 2017 och nu har de alltså hamnat på andra plats i Europa. Förutom andraplatsen vann de även Facebook Best Social Media Marketing Campaign Award och Shanga Aziz fick Alumni Leadership Award från partnern AXA.

Locker room talks monter är gjort som ett omklädningsrum med bänkar, plåtskåp, klotter och ett par VR-glasögon. Genom dem förflyttades tittaren till ett riktigt omklädningsrum och fick höra och se pojkar i 12-årsåldern tala om varandra och tjejer i termer som hora och bögjävel. - Det är lätt att prata om hur det snackas i omklädningsrummet men det blir obehagligt att höra hur det låter på riktigt, säger Rogerio Silva.

- Att arbeta med jämställdhet står i alla sportklubbars värdegrund, men de har sällan några verktyg att arbeta med det på riktigt. Vi förser lagen med verktyg och det nappade Riksidrottsförbundet på som vi i dag samarbetar med, säger Shanga.

Facebook

http://coyc.jaeurope.org/

Susanna Mörner, Kommunikationsansvarig, Ung Företagsamhet
Tel: 072-712 98 42
susanna.morner@ungforetagsamhet.se

Shanga Aziz, kommunikatör, Locker room talk UF, 
+46 73- 435 19 44, shanga@lockerroomtalk.se

Nyheter

 • Månadens UF-företag i februari 2019 är Areal Arts UF

  Östergötland Företaget som förenar nytta med nöje!
 • Månadens UF-företag januari 2019 är C.Bouton UF

  Östergötland Företaget som med hjälp av industriell teknik levererar exklusiva och personliga accessoarer.
 • UF-företagande – en växande trend

  Östergötland Hela 1 431 gymnasieelever i Östergötland driver UF-företag i år. – "UF-företagande är en växande trend bland unga", säger Jonna Castell, regionchef, Ung Företagsamhet i Östergötland.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • Månadens UF-företag i december är Green Storage UF

  Östergötland Alice Uneram, William Rudin. Vendela Axelsson, Carl Kronander och Emelie Bogren driver tillsammans UF-företaget Green Storage UF på Kunskapsgymnasiet i Norrköping.