Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

Silver till Locker room talk UF på EM i Ung Företagsamhet!

Det östgötska UF-företaget Locker room talk från Nya Bergska i Finspång, vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel, Belgien. – Det känns fantastiskt att vara topp två i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF. Förstapriset gick till Estland.

2017-07-13

Östergötland

Genom föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill Locker room talk UF få till ett justare snack i omklädningsrummen. Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att först vinna Årets UF-företag på den regionala UF-mässan i Östergötland i mars och därefter vinna SM-guld i Ung Företagsamhet i maj 2017 och nu har de alltså hamnat på andra plats i Europa. Förutom andraplatsen vann de även Facebook Best Social Media Marketing Campaign Award och Shanga Aziz fick Alumni Leadership Award från partnern AXA.

Locker room talks monter är gjort som ett omklädningsrum med bänkar, plåtskåp, klotter och ett par VR-glasögon. Genom dem förflyttades tittaren till ett riktigt omklädningsrum och fick höra och se pojkar i 12-årsåldern tala om varandra och tjejer i termer som hora och bögjävel. - Det är lätt att prata om hur det snackas i omklädningsrummet men det blir obehagligt att höra hur det låter på riktigt, säger Rogerio Silva.

- Att arbeta med jämställdhet står i alla sportklubbars värdegrund, men de har sällan några verktyg att arbeta med det på riktigt. Vi förser lagen med verktyg och det nappade Riksidrottsförbundet på som vi i dag samarbetar med, säger Shanga.

Facebook

http://coyc.jaeurope.org/

Susanna Mörner, Kommunikationsansvarig, Ung Företagsamhet
Tel: 072-712 98 42
susanna.morner@ungforetagsamhet.se

Shanga Aziz, kommunikatör, Locker room talk UF, 
+46 73- 435 19 44, shanga@lockerroomtalk.se

Nyheter

 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Kallelse till Årsmöte för Ung Företagsamhet i Östergötland

  Östergötland Ung Företagsamhet i Östergötland håller årsmöte för verksamhetsåret 2018 torsdagen den 25 april klockan 11.00 – 12.00 på Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping.
 • Månadens UF-företag i april: Punktmarkering Fotboll UF

  Östergötland Theodor Skarp, Robin Hovsby, Melvin Danielsson, Arvid Hagström och Sebastian Wigerbäck är grundarna av Punktmarkering Fotboll UF som varje vecka ger ut ett nytt avsnitt av sin podcast med samma namn. Killarna läser ekonomiprogrammet med fotbollsinriktning på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg och spelar i ÅFF:s U19 lag.
 • Årets UF-kommun 2019

  Östergötland Två kommuner delar förstaplaceringen i årets UF-kommun 2019!
 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.