Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

Silver till Locker room talk UF på EM i Ung Företagsamhet!

Det östgötska UF-företaget Locker room talk från Nya Bergska i Finspång, vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel, Belgien. – Det känns fantastiskt att vara topp två i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF. Förstapriset gick till Estland.

2017-07-13

Östergötland

Genom föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill Locker room talk UF få till ett justare snack i omklädningsrummen. Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att först vinna Årets UF-företag på den regionala UF-mässan i Östergötland i mars och därefter vinna SM-guld i Ung Företagsamhet i maj 2017 och nu har de alltså hamnat på andra plats i Europa. Förutom andraplatsen vann de även Facebook Best Social Media Marketing Campaign Award och Shanga Aziz fick Alumni Leadership Award från partnern AXA.

Locker room talks monter är gjort som ett omklädningsrum med bänkar, plåtskåp, klotter och ett par VR-glasögon. Genom dem förflyttades tittaren till ett riktigt omklädningsrum och fick höra och se pojkar i 12-årsåldern tala om varandra och tjejer i termer som hora och bögjävel. - Det är lätt att prata om hur det snackas i omklädningsrummet men det blir obehagligt att höra hur det låter på riktigt, säger Rogerio Silva.

- Att arbeta med jämställdhet står i alla sportklubbars värdegrund, men de har sällan några verktyg att arbeta med det på riktigt. Vi förser lagen med verktyg och det nappade Riksidrottsförbundet på som vi i dag samarbetar med, säger Shanga.

Facebook

http://coyc.jaeurope.org/

Susanna Mörner, Kommunikationsansvarig, Ung Företagsamhet
Tel: 072-712 98 42
susanna.morner@ungforetagsamhet.se

Shanga Aziz, kommunikatör, Locker room talk UF, 
+46 73- 435 19 44, shanga@lockerroomtalk.se

Nyheter

 • UF-elever från Östergötland deltog på Emax

  Östergötland Linköpings kommun, genom Näringsliv och Tillväxt, och Norrköpings kommun, genom Näringslivskontoret, har i samarbete med Ung Företagsamhet i Östergötland delat ut två Emax stipendier vardera till gymnasieungdomar som har genomfört processutbildningen UF-företagande. Eleverna som har tilldelas stipendiet har visat upp en stor personlig utveckling under sitt år som UF-företagare och ges möjlighet att tillsammans med likasinnade vidareutveckla de kunskaper och förmågor de har fått med sig under UF-året. Emax Sverige ägde rum den 16-20 juni 2019 på Chalmers, Lindholmen i Göteborg. Från Östergötland fanns fyra UF-alumner på plats som drivit UF-företag under läsåret 2018-2019. Vi har pratat med deltagarna för att höra hur veckan har varit.
 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.
 • Så tänker finalisten Henrik om UF-företagande

  Östergötland Henrik Samuelsson från Platengymnasiet i Motala vann Årets UF-lärare i Östergötland och är nu en av fem finalister som har gått vidare till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm den 6-7 maj. Här kan du läsa om hans tankar kring UF-företagande!
 • Månadens UF-företag i Maj – Hair UF

  Östergötland Ninni Lemvig och Julia Köhl läser andra året på Anders Ljungstedts gymnasiums hantverksprogram, med inriktningen frisör. Tillsammans driver de UF-företaget Hair UF.