UF-alumnen Markus fick följa Filip Apelstav för en dag

Aktiviteten ”Ledare för en dag” genomförs två gånger per år flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF-alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF-alumn möjligheten att skugga en ledare en dag på jobbet.

2018-11-19

Östergötland

Den 14 november fick UF-alumnen Markus Byström att få följa ledaren Filip Apelstav, bankchef på Länsförsäkringar Östgöta. Filip har tidigare fått utmärkelsen Årets ledare och har en bakgrund som fotbollsspelare i bl a IFK Norrköping och landslaget. Klockan 09.15 tog Filip emot Markus på Länsförsäkringar Östgöta i Linköping. 

Markus studerar och är inne på sitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom industriell ekonomi med inriktning mot finans och datateknik på Linköpings universitet. Under sitt sista år på gymnasiet drev Markus tillsammans med två klasskamrater, ett UF-företag med namnet Matteakuten, vars affärsidé var att erbjuda läxhjälp inom matematik till grundskoleelever. Tack vare sitt UF-företag kom Markus i kontakt med UF alumni och när han påbörjade sina universitetsstudier och chansen dök upp att få följa Filip Apelstav en heldag på jobbet, tvekade han inte en sekund på att ansöka.

"-Jag är väldigt intresserad av ekonomi och vill arbeta inom finansbranschen när jag är färdig med mina studier. Att få spendera en heldag med Filip såg jag som en fantastisk möjlighet till att få en unik inblick i bankvärlden samtidigt som jag kan få ta del av värdefulla tips och erfarenheter", säger Markus.

Under dagen fick Markus delta på flera möten bl a ett coachmöte på Länsförsäkringars kontor i Tornby och en lunch tillsammans med vice VD för Riksbanken som denna dag var på besök i Linköping.

Dagen avrundades på Scandic Frimurarhotellet dit alla UF alumner från hela landet var välkomna för att få höra om dagen och lyssna till två fantastiska ledare. Markus fick där dela med sig av sina upplevelser och intryck från dagen följt av ett föredrag av Filip som bl a pratade ledaskap, vikten av positiv inställning och struktur delvis genom det som format hans ledarskap idag - fotbollen.  Förutom Filip hade alumnerna även förmånen att få lyssna till Roshan Malalatunga, hotelldirektör på alla tre Scandichotell i Linköping, prata kring temat nätverkande, marknadsföring och att bygga sitt eget varumärke. Gemensamt för både Filips och Roshans föredrag var att de både framhävde vikten av att vara genuint intresserad av människor och det man arbetar med för att lyckas med det man tar sig för.

 

Nästa event som genomförs med UF alumni i Östergötland är en julfrukost kl 7.30-9.00 den 5 december tillsammans med partners till Ung Företagsamhet i regionen. Anmälningarna rullar redan in och du som UF-alumn är givetvis varmt välkommen! Anmäl dig här.Kontaktperson och frågor kring alumninärverket: sarah.akerblom@ungforetagsamhet.se telefon: 013 470 38 82

 

Nyheter

 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.
 • 8 tävlingar avgörs på mässan

  Göteborg Den 11 mars så kommer över 100 personer från näringslivet att kora bland annat Årets Innovation och Årets Hantverkare. Vi har också en ny tävling för i år, där 5 vinnare får ta emot ett stipendium värt 15 000 kr. Så här går det till!
 • Alumnireportaget - Filip Printzell & Robert Halldén

  Östergötland Första gången jag träffade Filip Printzell och Robert Halldén var på ett företagsevent i Linköping med fokus på framtidens företagande. I efterhand kan jag konstatera att eventets innehåll säger mycket om de båda entreprenörerna. Trots att framgångarna har avlöser varandra de senaste åren strävar de alltid efter fortsatt utveckling och nya utmaningar.
 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare för en dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.