UF-alumnen Markus fick följa Filip Apelstav för en dag

Aktiviteten ”Ledare för en dag” genomförs två gånger per år flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF-alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF-alumn möjligheten att skugga en ledare en dag på jobbet.

2018-11-19

Östergötland

Den 14 november fick UF-alumnen Markus Byström att få följa ledaren Filip Apelstav, bankchef på Länsförsäkringar Östgöta. Filip har tidigare fått utmärkelsen Årets ledare och har en bakgrund som fotbollsspelare i bl a IFK Norrköping och landslaget. Klockan 09.15 tog Filip emot Markus på Länsförsäkringar Östgöta i Linköping. 

Markus studerar och är inne på sitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom industriell ekonomi med inriktning mot finans och datateknik på Linköpings universitet. Under sitt sista år på gymnasiet drev Markus tillsammans med två klasskamrater, ett UF-företag med namnet Matteakuten, vars affärsidé var att erbjuda läxhjälp inom matematik till grundskoleelever. Tack vare sitt UF-företag kom Markus i kontakt med UF alumni och när han påbörjade sina universitetsstudier och chansen dök upp att få följa Filip Apelstav en heldag på jobbet, tvekade han inte en sekund på att ansöka.

"-Jag är väldigt intresserad av ekonomi och vill arbeta inom finansbranschen när jag är färdig med mina studier. Att få spendera en heldag med Filip såg jag som en fantastisk möjlighet till att få en unik inblick i bankvärlden samtidigt som jag kan få ta del av värdefulla tips och erfarenheter", säger Markus.

Under dagen fick Markus delta på flera möten bl a ett coachmöte på Länsförsäkringars kontor i Tornby och en lunch tillsammans med vice VD för Riksbanken som denna dag var på besök i Linköping.

Dagen avrundades på Scandic Frimurarhotellet dit alla UF alumner från hela landet var välkomna för att få höra om dagen och lyssna till två fantastiska ledare. Markus fick där dela med sig av sina upplevelser och intryck från dagen följt av ett föredrag av Filip som bl a pratade ledaskap, vikten av positiv inställning och struktur delvis genom det som format hans ledarskap idag - fotbollen.  Förutom Filip hade alumnerna även förmånen att få lyssna till Roshan Malalatunga, hotelldirektör på alla tre Scandichotell i Linköping, prata kring temat nätverkande, marknadsföring och att bygga sitt eget varumärke. Gemensamt för både Filips och Roshans föredrag var att de både framhävde vikten av att vara genuint intresserad av människor och det man arbetar med för att lyckas med det man tar sig för.

 

Nästa event som genomförs med UF alumni i Östergötland är en julfrukost kl 7.30-9.00 den 5 december tillsammans med partners till Ung Företagsamhet i regionen. Anmälningarna rullar redan in och du som UF-alumn är givetvis varmt välkommen! Anmäl dig här.Kontaktperson och frågor kring alumninärverket: sarah.akerblom@ungforetagsamhet.se telefon: 013 470 38 82

 

Nyheter

 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här
 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.