Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Ung Företagsamhet söker Skolinspiratör

Ung Företagsamhet söker Skolinspiratör

Ung Företagsamhet Östergötland söker en skolinspiratör

Vill du bidra till att fler ungdomar får testa entreprenörskap under skoltiden? Får du en kick av att prata inför folk och att stå i rampljuset? Har du positiva erfarenheter från ditt år som UF-företagare som du vill dela med dig av till andra?

Ung Företagsamhet i Östergötland söker nu en skolinspiratör med tillträde efter sommaren.

Tjänsten består i huvudsak av:

  • Vara Ung Företagsamhets ansikte utåt, gentemot gymnasieelever med syfte att informera om och inspirera till UF-företagande.
  • Coaching, information, kontakt och stöd till elever inom konceptet UF-företagande.
  • Delaktig i elevkommunikation på webb och sociala medier.
  • Medverka på Ung Företagsamhets olika event och aktiviteter.
  • Delta i övrig verksamhet inom Ung Företagsamhet.

Din profil:


Vi söker dig som har god social kompetens och tycker om att möta människor, såväl digitalt som fysiskt. Att tala inför grupper är något du både behärskar och gillar. Skolinspiratören ska spegla elever i gymnasieskolan så vi ser gärna sökande med bakgrunder från olika gymnasieprogram. Du har ett stort intresse för entreprenörskap, är flexibel och prestigelös. Rollen kräver också att du är utåtriktad, energisk, relationsbyggande och positiv men också strukturerad och ordningsam. Du gillar att samarbeta med andra för att hitta kreativa lösningar. En digital mognad är en förutsättning och du är sedan tidigare bekant med Microsoft Office-paketet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss:

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet (UF) utbildat unga i entreprenörskap. Vi är en ideell och politiskt obunden organisation, som finns över hela landet. Vår vision är ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet. Var tredje elev som idag går ut gymnasiet har drivit ett UF-företag och vi har över 10 000 lärare på grundskolan. Över hela landet finns det över 500 000 UF-alumner, som har drivit UF-företag sen vi grundades. Forskning visar att de som drivit UF-företag, senare i livet oftare startar eget företag, tjänar bättre och snabbare kommer ut på arbetsmarknaden. Det vinner både de unga och samhället på. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och drygt 130 anställda i hela landet. Läs mer om oss på: https://ungforetagsamhet.se/om-ung-foretagsamhet

Övrigt:

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning, och omfattningen sätts i samråd mellan ansökande och Ung företagsamhet. Tjänsten går att kombinera med andra uppdrag eller studier. B-körkort och tillgång till egen bil är en fördel då resor inom hela Östergötland ingår i tjänsten.  Att du själv har genomfört processutbildningen UF-företagande i gymnasiet är en förutsättning.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan till ostergotland@ungforetagsamhet.se
Urval och intervjuer sker löpande. 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.