Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Vinnare i Tekniska verken Innovation Camp 2021
Vinnare TVIC 2021

Vinnare i Tekniska verken Innovation Camp 2021

Idag (11 november) har 60 förväntansfulla ungdomar kämpat med problemlösning i årets upplaga av Innovation Camp. Uppdraget var att förändra beteendemönster. Den vinnande affärsidén "Fettburken" är en innovation som ska samla upp fett från matlagning, så att det inte hamnar i avloppet.

 

Juryns motivering:

"För en genomarbetad affärsplan och en informativ och engagerande presentation, där en restprodukt får göra stor nytta i hushållen. Det finns en tydlig plan från idé till genomförande. Helt enkelt det hållbästaste alternativet."

Vinnarlaget nummer 7 består av elever på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping

- Det roligaste var att utveckla en idé från start till mål och att det gick hela vägen. Det svåraste var att få till en idé så att den blev attraktiv för kunderna. Dagen har varit utmanande, men så roligt att få göra detta tillsammans med sina kompisar, säger Ellinor Olausson från vinnarlaget.

Eventet som fokuserat på att förändra beteendemönster ​har genomförts semidigitalt, där eleverna medverkade från sina respektive skolor i länet. Liksom tidigare år fanns det många spännande bidrag, men juryn har ikväll enats om ett vinnande lag.

Kontaktuppgifter till den vinnande gruppen:
Ellinor Olausson, Ebersteinska gymnasiet i Norrköping, 073-705 40 83
ellinor.olausson@elev.norrkoping.se

För mer information kontakta gärna:

Anna Nestun, marknadskommunikationschef, Tekniska verken i Linköping

013-20 90 18 anna.nestun@tekniskaverken.se

Hanna Edström, regionchef, Ung Företagsamhet,

013-470 38 83 hanna.edstrom@ungforetagsamhet.se

Tekniska verken Innovation Camp är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Arrangörer är Ung Företagsamhet i Östergötland och Tekniska verken i Linköping.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.