Rawstraw UF fick pris av ManpowerGroup på EM i Frankrike

Det svenska UF-företaget Rawstraw UF kom på en hedrande fjärdeplats under det 30:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet, Company of the Year Competition, som gick av stapeln i Frankrike, den 3-5 juli. Förstapriset gick till Entella Company från Turkiet.

2019-07-06

Sverige

Förutom fjärdeplatsen vann Rawstraw UF även priset ManpowerGroup Ready for Work Award, som uppmärksammar det företag som visat på kompetens och lärbarhet (learnability) som viktiga färdigheter för att vara anställningsbar och redo för arbetslivet.

–Såklart var vårt mål att vinna och bli Company of the Year 2019 men vi är så glada för priset från Manpower, ett otroligt prestigefyllt pris. De här dagarna i Lille har varit riktigt roliga, tack hela Team Sverige, säger Linnea Jerlebo ekonomiansvarig på Rawstraw UF.

Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm, en affärsidé som imponerade på den internationella juryn bestående av representanter från näringslivet runtom i Europa.

Idén om att använda råghalm för att tillverka sugrör fick de när de, på tyska, skulle berätta om idén att skapa ett miljövänligt sugrör. Det tyska ordet för sugrör är strohhalm – halmstrå, och det stod då plötsligt klart vilket material de skulle använda. Att materialet växte precis utanför fönstret hemma i Skåne var ett lyckligt sammanträffande.

Rawstraw UF består av Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo som tog studenten från Procivitas Privata Gymnasium i Malmö i juni. Nu vill de omvandla UF-företaget till ett aktiebolag och undersöker möjligheten att automatisera och skala upp produktionen för att nå ut på fler och större arenor.

Läs mer om Rawstraw här:
Webb:
 rawstrawuf.se
Facebook: @rawstrawuf
Instagram: @rawstrawse

 

Här hittar du alla vinnare i årets tävling

Läs mer om JA Europe Company of the Year Competition 2019 här

Nyheter