Renée Voltaire: Jag tror på Ung Företagsamhet

- Det är viktigt att skolan kan så ett frö tidigt och att unga människor får möjlighet att prova på entreprenörskap, säger Renée Voltaire som driver matföretaget Renée Voltaire och veganbutikerna Pepstop i Stockholm.

2018-09-28

Sverige

Renée har alltid gillat att gå sin egen väg och tycker att det är kul att komma på nya lösningar. I hennes fall var det god och hälsosam mat hon saknade.
- Jag startade mitt företag för att få arbeta med det jag brinner för och jag älskar fortfarande att gå till jobbet.

Läs mer om Renée Voltaire

Hon menar att entreprenörer är viktiga för att de vill förändra saker till det bättre och skapar jobb.
- Absolut, det är viktigt att skolan kan så ett frö tidigt och att unga människor får möjlighet att prova på entreprenörskap. Genom att lära sig hantera utmaningar börjar man tänka på nya sätt, förklarar hon och säger att hon tror på Ung Företagsamhet.

Nyheter

 • UF-företag på Diabetesgalan

  Sverige Glow UF var på plats under Diabetesgalan och visade sin självutvecklade produkt, en lampa för insulinsprutor. Galan sändes under kvällen den 14:e november på TV3 och leddes av bland annat Peter Jihde med målet att samla medel till Diabetesfonden.
 • Pris i Venture Cup till UF-elev

  Sverige Jonatan Persson och hans Helios Innovations, som började sin resa som ett UF-företag i Halland, blev en av vinnarna i Venture Cup Sverige.
 • UF-elever vann Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Vore det inte häftigt att åka med ett flygplan som skapar regn? Det före detta UF-företaget PulseDesign har skapat en jetmotorprototyp som drivs av vätgas och bara släpper ut vatten. Igår vann de de Ljungbergsfondens Teknikstipendium.
 • Nyheter för dig som UF-lärare

  Sverige Ett nytt läsår är igång och med det kommer en del nyheter. Alla nyheter hittar du här.
 • Nya UF-elever laddade inför året

  Sverige Dörrkransar och blomsterarrangemang från Gamleby snart på beställning!