Så blir du en grym säljare i UF-företaget

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.

2017-12-04

Sverige

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Kunderna förknippar dig med hur företaget fungerar och vilken service ni ger.

Det är grymt spännande med försäljning! När ni säljer er första vara eller tjänst skapar det en wowkänsla i magen, ja i hela kroppen! Självförtroendet får en enorm kick och det känns som om allt är möjligt. Ta med er den känslan och arbeta med er försäljning på ett systematiskt och strukturerat sätt. Då kommer ni att sälja ännu mer.

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
Köp boken "Mitt UF-företag. Entreprenörskap på riktigt"

Som UF-företagare kan ni sälja till både privatpersoner och företag. Ni kan delta på mässor, knyta till er återförsäljare och sälja via webben. Det är ni själva som genom er kreativitet bestämmer vilka försäljningsaktiviteter ni vill genomföra och vilka försäljningskanaler ni vill utveckla.

För att lyckas bra som säljare är det viktigt att vara trevlig och serviceinriktad. Du kan komma långt som säljare om du kopplar ihop detta med nyfikenhet och intresse för din kund och verkligen försöker hitta en bra lösning för kunden.

Ju mer kunskap du har om ert företag och er vara eller tjänst, desto lättare kan du sätta dig in i kundens situation. Och om du har tydliga och intressanta argument blir det inte långt till ett avslut – en affär. Kanske ni redan kommit igång med försäljningen i ert företag? I så fall är det ett bra tillfälle att analysera hur försäljningsarbetet har gått. Vilka svårigheter har ni stött på och vad fungerar bra med kunden?

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
https://soundcloud.com/ung-foretagsamhet/laxpodden-6

Nyheter

 • Jobba internationellt som UF-lärare

  Sverige Genom Ung Företagsamhet har du som lärare möjlighet att ta med dina UF-elever ut i Europa. Och träffa kollegor och elever från andra länder.
 • "Vi har gjort det OK att köpa second hand bland unga"

  Sverige De säljer streetwear secondhand på Instagram. Och vann nyligen SM i Ung Företagsamhet. Nu ska Fredrik och Mickel åka till Belgrad och tävla.
 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

  Sverige Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.