Så blir du en grym säljare i UF-företaget

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.

2017-12-04

Sverige

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Kunderna förknippar dig med hur företaget fungerar och vilken service ni ger.

Det är grymt spännande med försäljning! När ni säljer er första vara eller tjänst skapar det en wowkänsla i magen, ja i hela kroppen! Självförtroendet får en enorm kick och det känns som om allt är möjligt. Ta med er den känslan och arbeta med er försäljning på ett systematiskt och strukturerat sätt. Då kommer ni att sälja ännu mer.

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
Köp boken "Mitt UF-företag. Entreprenörskap på riktigt"

Som UF-företagare kan ni sälja till både privatpersoner och företag. Ni kan delta på mässor, knyta till er återförsäljare och sälja via webben. Det är ni själva som genom er kreativitet bestämmer vilka försäljningsaktiviteter ni vill genomföra och vilka försäljningskanaler ni vill utveckla.

För att lyckas bra som säljare är det viktigt att vara trevlig och serviceinriktad. Du kan komma långt som säljare om du kopplar ihop detta med nyfikenhet och intresse för din kund och verkligen försöker hitta en bra lösning för kunden.

Ju mer kunskap du har om ert företag och er vara eller tjänst, desto lättare kan du sätta dig in i kundens situation. Och om du har tydliga och intressanta argument blir det inte långt till ett avslut – en affär. Kanske ni redan kommit igång med försäljningen i ert företag? I så fall är det ett bra tillfälle att analysera hur försäljningsarbetet har gått. Vilka svårigheter har ni stött på och vad fungerar bra med kunden?

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
https://soundcloud.com/ung-foretagsamhet/laxpodden-6

Nyheter

 • UF-företagande – en växande trend

  Sverige Hela 29 731 gymnasieelever driver egna företag i år. – UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.
 • Kom till Sverige för två år sedan – driver UF-företag

  Sverige För att få fler utlandsfödda in i det svenska näringslivet satsar Västernorrland på UF-företagande för nyanlända elever.
 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • Avanade Sveriges vd: Fler kvinnor gillar tech

  Sverige Att jobba inom it-branschen, eller tech-industrin som det också kallas, behöver inte vara så tekniskt som det låter. Där behövs även personer med stor förståelse för andra människors behov. Det säger Åsa Arvidsson, vd på Avanade Sverige.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.