Så blir du en grym säljare i UF-företaget

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.

2017-12-04

Sverige

Som säljare är du företagets ansikte utåt. Kunderna förknippar dig med hur företaget fungerar och vilken service ni ger.

Det är grymt spännande med försäljning! När ni säljer er första vara eller tjänst skapar det en wowkänsla i magen, ja i hela kroppen! Självförtroendet får en enorm kick och det känns som om allt är möjligt. Ta med er den känslan och arbeta med er försäljning på ett systematiskt och strukturerat sätt. Då kommer ni att sälja ännu mer.

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
Köp boken "Mitt UF-företag. Entreprenörskap på riktigt"

Som UF-företagare kan ni sälja till både privatpersoner och företag. Ni kan delta på mässor, knyta till er återförsäljare och sälja via webben. Det är ni själva som genom er kreativitet bestämmer vilka försäljningsaktiviteter ni vill genomföra och vilka försäljningskanaler ni vill utveckla.

För att lyckas bra som säljare är det viktigt att vara trevlig och serviceinriktad. Du kan komma långt som säljare om du kopplar ihop detta med nyfikenhet och intresse för din kund och verkligen försöker hitta en bra lösning för kunden.

Ju mer kunskap du har om ert företag och er vara eller tjänst, desto lättare kan du sätta dig in i kundens situation. Och om du har tydliga och intressanta argument blir det inte långt till ett avslut – en affär. Kanske ni redan kommit igång med försäljningen i ert företag? I så fall är det ett bra tillfälle att analysera hur försäljningsarbetet har gått. Vilka svårigheter har ni stött på och vad fungerar bra med kunden?

Lyssna på podd: Sälj, sälj, sälj!
https://soundcloud.com/ung-foretagsamhet/laxpodden-6

Nyheter

 • Är ni årets mest kreativa UF-företag?

  Sverige Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

  Sverige Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.
 • UF-företagare träffade Petter Stordalen

  Sverige Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.
 • Nordea ny partner till Ung Företagsamhet

  Sverige Nordea har gått in som ny nationell guldpartner till Ung Företagsamhet Sverige. – Vi är mycket glada över att kunna vara med och bidra till att få fler unga att tycka att entreprenörskap och företagande är viktigt, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffärer i Sverige på Nordea.
 • Knäckte koden med Ung Företagsamhet

  Sverige Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.