Visma webshop

Så gör ni nätbutiken mer säljande – och 6 missar ni bör undvika

Ni har affärsidén klar. Vad ni ska sälja. Och kanske också till vem ni ska sälja det till. Men hur ska ni sälja det - och hur gör ni det bäst på nätet? Vi har samlat tips på hur ni gör er nätbutik mer säljande (och vanliga missar ni bör undvika).

2014-12-15

Sverige

Det behövs inga förkunskaper om design eller programmering, och vem som helst kan skapa sin nätbutik på några minuter. Du kan alltså fokusera på det viktigaste – försäljningen. Men vad bör ni tänka på för att komma igång med försäljningen? Här är fem tips från Vismas introduktion till näthandel med tips och vanliga misstag:

  • Lyft upp en eller flera av dina storsäljande produkter på startsidan. Då kan du öka försäljningen ännu mer och gör det jättetydligt för kunden vad du har att bjuda på.
  • Sociala medier är din kompis när det gäller marknadsföring. Nyttja tilläggen i Visma Webshop för att länka in Youtube-filmer och Facebookflöde.
  • Få fler återkommande besökare genom att skapa ett nyhetsflöde på sajten. Bloggflödet kan innehålla produktnyheter, bilder från din företagarvardag och information om mässorna du besöker.
  • Spara utrymme på sajten genom att använd bildspel, till exempel för att lista veckans reavaror.
  • Presentera betalsätten i din nätbutik så tydligt som det bara går.

Och vet du vad det bästa är? Det är helt gratis för dig som UF-företagare att starta en nätbutik med Visma Webshop! Klicka här så är ni igång med er nätbutik på några minuter.

Nyheter