Vår affärsidé kom till när vi drev UF-företag i Finspång.

De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
LÄS MER OM SHANGA & ROGERIO

I killarnas omklädningsrum efter fotbollsmatchen. Några är arga, några glada. Snart kommer gliringarna. Hora, bögjävel, du spelar som en brud. Vi har hört det, vi har själva varit där. Att arbeta med jämställdhet står i alla sportklubbars värdegrund, men de har sällan några verktyg att arbeta med det på riktigt. Vi förser lagen med det.

Locker room talk är en ideell organisation och vi kom på vår affärsidé när vi startade vårt UF-företag på gymnasiet i Finspång. Vår affärsidé gav oss guldmedalj på SM i Ung Företagsamhet och silvermedalj på Europamästerskapen. Vi vann även Facebook Social Media Campaign Award för vårt arbete på sociala medier.

På Fotbollsgalan 2017 mottog vi priset Number 10 som årets förnyare inom idrottsvärlden. Priset var på en miljon kronor och delades ut av Zlatan Ibrahimovic.

Nu kan vi få ännu fler unga att få schysstare värderingar.

PODD Lyssna på vår historia

Ung Företagsamhet gör skillnad.

 

Jag vill också driva UF-företag.

Fakta Shanga & Rogerio

Namn: Shanga Aziz och Rogerio Silva

Kommer från: Finspång

Aktuell: UF-alumner och grundare till organisationen Locker room talk

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.