Hem / Nyheter & Event / Skåne / Resultat Regionala Tävlingar 2021

Resultat Regionala Tävlingar 2021

Äntligen har vi ett resultat. Fredagen den 19 mars var det dags för UF-företagen att träffa juryn för sista gången innan prisutdelningen i Skåne. I digitala rum har UF-företagen gjort sin bästa pitch för att övertyga juryn om att just de är värdiga vinnare. Juryn hade långa och hårda överläggningar men till slut kunde vinnare utses i de 12 olika kategorierna:

Årets Grafiska Profil - Tävlingsvärd: Emporia

Vinnare: Student To Student UF - ProCivitas Malmö

Nominerade

Alaia UF - ProCivitas Malmö

Student To Student UF - ProCivitas Malmö

TÅJS UF - ProCivitas Malmö

VildaÄventyr UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Lekfullt, inkluderande och visuellt tilltalande – utifrån sina tre ledord har detta UF-företag tagit fram en tydlig grafisk profil som används genomgående och får stor praktisk användning i arbetet med att såväl attrahera sin målgrupp som att sälja sin produkt. Den grafiska profilen är dokumenterad på ett tilltalande sätt, och UF-företagarna förtydligade sina tankar på ett inspirerande sätt under sin pitch. Genomtänkt, medvetet och snyggt – stort grattis Student to Student UF!

 

Årets Digitala Närvaro - Tävlingsvärd: Odd Hill

Vinnare: GlutenBox UF - ProCivitas Helsingborg

Nominerade

Dripped UF - Malmö Borgarskola

GlutenBox UF - ProCivitas Helsingborg

Sportkollen UF - ProCivitas Malmö

Student to Student UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Årets vinnare har knutit ihop produkt och digital strategi, att dessutom ha god SEO har lett till stora försäljningsframgångar. Juryn har inte bara gått på magkänslan, utan framförallt på att såväl sociala medier och webbsida är i toppklass med öga för strategi och detaljer, årets vinnare är Glutenbox UF!

 

Årets Innovation - Tävlingsvärd: Almi

Vinnare: Basta UF - ProCivitas Malmö

Nominerade

Basta UF - ProCivitas Malmö

Drivelight Solutions UF - Thoren Business School HBG

Grön Terminal UF – Christian 4:s gymnasium

Smaksak UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Innovation idag måste vara hållbart för att det ska slå igenom. Där hittar det vinnande UF-företaget i årets innovation en av de identifierade miljöbovarna och tar fram en helt ny produkt. De skapar innovation i flera led som ger värde för olika parter i kedjan. De har en stor tillväxtpotential och hög kommersialiseringsgrad. Med samarbete och stark drivkraft i teamet har de lyckats ta sin innovation, hela vägen över generationsgränserna, till hyllan på hemköp. Nu är det slut med brödsvinn, vinnarna i Årets innovation är: Basta UF!

 

Årets Hantverkare - Tävlingsvärd: Ung Företagsamhet

Vinnare: Altea Art UF - Campeon

Nominerade: 

Altea Art UF - Campeon

Basta UF – ProCivitas Malmö

CozyComfort – ProCivitas Hbg

Student To Student UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Årets hantverkare besitter en otrolig energi och passion för sitt utövande. Detta är något som är grundläggande för att kunna skapa sig en framtid som självförsörjande hantverkare. Hand i hand med en genetisk fallenhet för det valda hantverket gör det henne till en vinnare. Hon äger och behärskar sitt hantverk hela vägen från ide till slutlig produkt. Inget lämnas till slump eller ligger i händerna på någon annan.

Hon målar med såväl sina händer som med sin presentation till oss idag. Den egna utvecklingen har varit i fokus under Uf-året och de eventuella vinster har varit sekundära. Dock är hon väl medveten om hur den ekonomiska kalkylen bör se ut för att i framtiden kunna driva detta som ett lönsamt företag. Framtiden ser lovande ut för detta stjärnskott! Grattis till Altea Art UF!

Årets UF-Lärare - Tävlingsvärd: Liber

Vinnare: Karin Ekelund - Malmö Borgarskola

Nominerade: 

Karin Ekelund, Malmö Borgarskola

Andreas Wennick, ProCivitas HBG

Carolina Ignell, Carl Engströmgymnasiet

Åsa Götze, ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Lärarens engagemang och hjärta för sina elever lyser verkligen igenom i hennes presentation. Hon är en eldsjäl som brinner för sina elevers lärande och utveckling. Läraren låter sig utmanas av eleverna och skapar goda förutsättningar för att eleverna ska kunna samarbeta och lära av varandra. Läraren bidrar i hög utsträckning till att skapa kontaktytor mellan sina elever och det lokala näringslivet. Årets UF-lärare 2021 är Karin Ekelund från Malmö Borgarskola!

 

Årets UF-Skola - Tävlingsvärd: SEB

Vinnare: Rytmus Malmö

Nominerade

Rytmus, Malmö

Thoren Business School, Malmö

Sundsgymnasiet, Vellinge

Thoren Business School, Helsingborg

Den här skolan ser UF som ett avgörande verktyg för elevernas möjlighet att kunna försörja sig på sina yrkesdrömmar. Under ett utmanande pandemiår har skolan visat stor innovationsförmåga att anpassa elevernas UF-företagande till nya förhållanden. Skolan visar en hög proaktivitet genom att systematiskt bjuda in entreprenöriella profiler, såväl lokala som globala förebilder, för att inspirera eleverna. Lika mycket som skolan har utvecklats genom UF, lika mycket har UF utvecklats av skolan. Grattis till Rytmus Malmö!

 

Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag - Tävlingsvärd: Sysav

Vinnare: Basta UF - ProCivitas Malmö

Nominerade

Basta UF - ProCivitas Malmö

BeeSustainable UF – Katedralskolan Lund

Student To Student UF - ProCivitas Malmö

TÅJS UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
De tar tillvara på en resurs som annars hade gått till spillo, förädlar den och tillverkar en ny tilltalande produkt: ett oemotståndligt gott sätt att bidra till matens minskade klimatpåverkan. Vinnare av årets ekologiskt hållbara UF är Basta UF.

 

Årets Socialt Hållbara UF-företag - Tävlingsvärd: Sparbanksstiftelsen Skåne

Vinnare: AllaFärger UF - Thoren Business School HBG

Nominerade

AllaFärger UF - Thoren Business School Hbg

Friendly Fruitbag UF - Sundsgymnasiet

Superbia UF - ProCivitas Malmö

VildaÄventyr UF - ProCivitas Malmö

Motivering till vinnare
Ett inkluderande och proffsigt företag som verkligen levererar social hållbarhet som sträcker sig över generationer! Företaget är sprunget utifrån en idé om att minska ojämlikhet genom engagemang och aktivitet. En väl genomtänkt produkt som med lätthet checkar av alla hållbarhetsaspekter genom att leva som de lär: att skapa samhörighet och förståelse för människors lika värde samtidigt som man är kreativ. Företaget är redan nu redo för ett nästa steg och kommer oavsett denna tävling att nå framgång! Stort grattis till segern som Årets socialt hållbara UF-företag säger vi till Alla Färger UF!

 

Årets Tjänst - Tävlingsvärd: Malmö Stad Näringslivskontor

Nominerade

Altea Art UF – Campeon

Flossety UF - Sundsgymnasiet

Sportkollen UF - ProCivitas Malmö

TÅJS UF – ProCivitas Malmö

På 3:e plats:

Altea Art UF - Campeon

En kombination av kommersiellt tänk, talang och hjärta. En starkt lysande stjärna. Grattis till Altea Art UF!

På 2:a plats:

Flossety UF - Sundsgymnasiet

Ett bra koncept som ligger rätt i tiden. Unik förpackning på en vardaglig produkt. Juryn tror på en blomstrande framtid. Grattis till Flossety UF!

På 1:a plats:

TÅJS UF - ProCivitas Malmö

Bra pitch med genomtänkt idé. Har lärt sig läxan genom att se uppgiften och förstått samarbetet. Blåser nytt liv i någon annans bortglömda favorit. Grattis till Tåjs UF!

 

Årets Vara - Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv

Nominerade

AllaFärger UF – Thoren Business School Hbg

Basta UF - ProCivitas Malmö

Jordklok UF – ProCivitas Malmö

Smaksak UF – ProCivitas Malmö

 

På 3:e plats:

Smaksak UF- ProCivitas Malmö

Med en tydlig affärsidé som grundar sig på ett identifierat problem har Smaksak UF skapat en produkt som kan hjälpa konsumenten till miljövänligare val. Behovet var tydligt och genom att ta hjälp av experter kunde de skapa en innovativ produkt tillsammans. De har skapat en tydlig affärsmodell som tillsammans med en hållbar prismodell skapar en konkurrenskraftig produkt. Produkten tilltalar en bred målgrupp som sträcker sig långt förbi Sveriges gränser. På tredje plats kom Smaksak UF!

På 2:a plats:

Jordklok UF - ProCivitas Malmö

Sällskapsspelet som samlar familjen runt bordet och utbildar oss i världens klimatproblem. En vara med hög kvalitet på paketering, grafiskt innehåll och kunskapsdelning. Grattis till Jordklok UF!

På 1:a plats:

Basta UF - ProCivitas Malmö

Med ett tydligt fokus på en av världens största utmaningar så omvandlar det här UF-företaget en lokalt förankrad produktionsprocess till en produkt med en hel värld som sin potentiella marknad. Varan är en av världens mest sålda produkter med enorm konkurrens, men med snillrika tankar utanför boxen så har grundarna adderat ett nytänkande och en miljömässig vinning. Med moderna marknadskanaler, en oräddhet för marknaden och fin spirit så har teamet och varan redan bevisat sin plats i marknaden där ”sky is the limit”. Att starta entreprenörskap från grunden med bara brödsmulor är inget annat en genialiskt. Vinnare av Årets vara 2021 är Basta UF!

 

 

Årets Säljare - Tävlingsvärd: Trygg-Hansa

Vinnare: Karen Schneider - BiOlogish UF - ProCivitas Helsingborg

Nominerade

August Karlen – TÅJS UF – ProCivitas Malmö

Karen Schneider - BiOlogish UF - ProCivitas Helsingborg

Clara Enoksson - Safedrink UF - Thoren Business School HBG

Jesper Adolfsson - AMBOR UF - ProCivitas Lund

Motivering till vinnare
Lika naturlig och genuin som produkten hen representerar. Säljaren gav inte kunden en chans att avstå utan tripplade sin försäljning med stor charm. Grattis Karen Schneider - BiOlogish UF.

 

Årets UF-Företag - Tävlingsvärd: Swedbank och Sparbankerna

Nominerade

Basta UF – ProCivitas Malmö

HighEndMarketing UF - Söderportgymnasiet

GlutenBox UF - ProCivitas Helsingborg

Pästo UF - ProCivitas Helsingborg

På 3:e plats:

GlutenBox UF - ProCivitas Helsingborg

Årets UF tredjeplacering har utvecklat en skalbar produkt som täcker ett stort behov. Juryn uppskattar modet att våga gå in på en starkt konkurrensutsatt marknad och imponeras av teamet resonemang kring vidareutveckling för att ta sig in på nya marknader och konceptualisering kring högtider och annat. God försäljning, frekvent kundkontakt och hög svarsfrekvens på marknadsundersökningar ger tredjepriset i Årets UF 2021 till GlutenBoxUF!

På 2:a plats:

Pästo UF - ProCivitas Helsingborg

Andra platsen i Årets UF 2021 har utvecklat en klimatsmart helhetslösning på ett självupplevt problem. Genom att identifiera en lucka i marknaden har teamet skapat en snyggt paketerad, smakligt designad helhetslösning som även fallit kända matinfluencers i smaken. En ordentlig försäljningsframgång bidrar till Årets UF andraplacering: Pästo UF!

På 1:a plats:

Basta UF - ProCivitas Malmö

Att lyckas få sina råvaror kostnadsfritt och av dem producera en riktigt innovativ och klimatpositiv produkt imponerar på Juryn. Teamet har lyckats få ett ordentligt avtryck genom influencers men för dens skull inte kompromissat med affärsidé eller paketering. Med en produkt som direkt går att ställa på hyllan har vinnaren av Årets UF 2021 tagit juryn med storm. Vinnaren är Basta UF!

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.