Den här sidans innehåll kommer från region Skåne. Välj Skåne som din region här eller välj en annan region här.

Vad händer ute på UF-skolorna? Läs om Kunskapsgymnasiet Malmö

Vi vill uppmana andra UF-skolor att också skicka in er härliga UF-moments, bifoga en kort text och några bilder från vad som händer "därute" nu när UF-året är igång.e-post: karolina.engstrom@ungforetagsamhet.se

2017-10-12

Skåne

 

I år är det tre klasser på Kunskapsgymnasiet i Malmö som driver UF-företag. Ekonomiettorna på Kunskapsgymnasiet har börjat brainstorma om affärsidéer till sina UF-företag och InnoCarnivalen. I veckan deltog de i innovationsworkshopen “Bli idésmart och rädda världen!” med författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement.

På workshopen arbetade eleverna i tre timmar med att identifiera utmaningar inom hållbar utveckling och potentiella lösningar. Syftet var att ge eleverna verktyg för att komma på många idéer och sedan kunna välja ut den bästa. Workshopen erbjuds i samband med InnoCarnival Skåne. Målet är att elevernas UF-företag ska utveckla en innovation som de kan tävla med i InnoCarnival Skåne under våren.

Nyheter

 • Skolberättelser: Revisionsbyrå besöker UF-företagare på Kunskapsgymnasiet

  Skåne Representanter från en revisionsbyrå besökte UF-företagare från Kunskapsgymnasiet för att ta del av deras affärsidéer och ge de tips inför framtiden. Vad händer på din skola? Vi tar mer än gärna in berättelser ifrån skolorna. Maila din berättelse till oss.
 • Månadens UF-företag - december 2018

  Skåne Månadens UF-företag i december 2018 heter ÅterWin UF och kommer från Sundsgymnasiet i Vellinge. De hjälper privatpersoner och företag att bli mer miljövänliga för en grönare planet.
 • En dag på slottet med Ung Företagsamhet Skåne

  Skåne Den 15 januari bjuder Ung Företagsamhet Skåne in till en heldag på Bosjökloster Slott. Under dagen träffar vi bland annat en hållbarhetsexpert och en dramapedagog.
 • Nyhetssamling - november

  Skåne Varje månad syns våra fantastiska UF-företag i en mängd olika nyhetsmedier. Denna artikeln samlar all läsning på ett och samma ställe. Under november månad har vi kunnat läsa om ponnyhjälp, glasunderlägg och bokhållare.
 • Ung Företagsamhet Skåne söker skolinspiratör

  Skåne Har du drivit UF-företag på gymnasiet? Brinner du för entreprenörskap och företagande? Vill du jobba inom ett spännande nätverk med stora möjligheter att bygga relationer? Då är detta en tjänst för dig!