Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Kick-start på ett speciellt UF-år

Kick-start på ett speciellt UF-år

Nu är UF-året 20/21 igång på allvar, och registreringarna från årets UF-företag tickar in till UF-kontoret. UF-året inleddes som vanligt med en Kick-off, som detta speciella år fick genomföras digitalt, med Swedbank som värd.

Den 15 september genomförde UF Skaraborg sin första digitala kick-off med vår värd Swedbank. Dessutom fick eleverna se en film där Swedbank kommunicerade sitt erbjudande till alla UF-företagare. Produktionen av kick-offen och filmen gjordes av Rickstrand & Co. i en uppbyggd studio, för att ge så proffsigt intryck som möjligt. 

Cirka 500 UF-företagare tittade på livesändningen och kunde också vara med och tävla om Power Hours med Swedbank (Olivia Wiberg) , Länsförsäkringar Skaraborg (Sven-David Malmesved) och Almi (Jenny Jonsson) med teman som ledarskap, marknad/sälj och hur du tar din idé vidare.  Då många gymnasieskolor varvar lektionerna fysiskt och på distans, har vi spelat in denna kick-off så att UF-företagarna kan se den via UF Skaraborgs nyskapade Youtube-kanal. Här har vi beräknat att ytterligare 2–300 UF-företagare sett den.

Här finns även "UF-serien" - en rad filmer som tagits fram till stöd för UF-företagarna och deras lärare kring t ex bokföring, kommunikation och sälj. I filmerna intervjuar UFs elevinspiratör flera av UFs partners i Rickstrand & Co.s studio och de får ge eleverna sina bästa tips inför UF-året.

Efter Kick-offen har alla elever fått en startinspiration av UFs elevinspiratör för att ta sig an arbetet med att forma sin affärsidé, sätta samman sitt team och lägga upp sin affärsplan, för att sedan kunna sälja sina varor eller tjänster under läsåret. 

Ta mig till UF Skaraborgs Youtube-kanal!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.