Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Skaraborgs första Alumninäste avgjort!

Skaraborgs första Alumninäste avgjort!

Alumninästet är en nationell tävling med regionala uttagningar, som anordnas i samma anda som tidigare års Skaraborgspitchen, i samarbete med Sparbanken Lidköping. Alumninästet går av stapeln i nästan alla UF-regioner. UF-företagen får pitcha sina affärsidéer för en jury av UF alumner, f.d. UF-företagare. Vinnarna i de regionala tävlingarna får sedan tävla storregionalt för att tävla om en plats i nationella finalen.

Första steget i tävlingen var en inspelad 2 minuter pitch bland vilka en jury av UF-alumner och Sparbanken Lidköping valde ut 8 finalister. Under finaldagen den 15:e december kommer företagen få framföra sin pitch live inför juryn, och under tiden kommer en mindre julmässa med mingel och UF-företag som ställer ut hållas från kl. 16 på Sparbanken Lidköping.

Torsdag den 15 december avgjordes finalen av Alumninästet på Sparbanken i Lidköping. Åtta finalister hade tagit sig vidare till final och fick under kvällen pitcha sina företag inför juryn som bestod av alumner och yrkesverksamma inom näringslivet. Kvällen avslutades med en prisutdelning där juryn utsåg första-, andra- och tredjeplats. 

De åtta UF-företagen som tog sig igenom kvalomgången var:

Brinnkotten UF, Orgar UF, MustDrink UF, Capcro UF, Green Lettering UF, Assisting UF, NaturalSeal UF och Dentes UF.

UF-företagen fick 2 minuter på sig att pitcha sin idé för juryn och efter det pratade juryn ihop sig och UF-företaget fick sedan en snabb återkoppling på pitchen. Alla åtta finalister höll en väldigt hög nivå på sina presentationer. Efter att alla hade pitchat färdigt fick juryn tid för att överlägga och ta fram vinnarna. 

Vinnarna av Alumninästet 2022 är NaturalSeals UF från de la Gardiegymnasiet. Deras affärsidé är en förslutningsprodukt till påsar som är gjord av bambu. Prissumman är 3000 kr.

Andraplatsen tog Must Drink UF, Lagmansgymnsiet (vinner 2000 kr) och på tredjeplats kom Brinnkotten UF, de la Gardiegymnasiet (vinner 1000 kr).

Nu väntar en storregional tävling i Göteborg 20 januari för Linnéa och Elsa på NaturalSeals UF. STORT grattis till alla vinnare och lycka till, Linnéa och Elsa!

Stort tack och bra jobbat till alla tävlande! Ett extra tack till Sparbanken Lidköping och till UF-företagen som ställde ut under mässan!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.