Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Skaraborgs UF-företagare gjorde upp i Skaraborgspitchen 2022

Skaraborgs UF-företagare gjorde upp i Skaraborgspitchen 2022

Det är andra året som tävlingen arrangeras och i år är det rekordmånga bidrag som skickats in bland Skaraborgs UF-företagare. Hela 65 företag har valt att delta och pitcha sin företagsidé för juryn. På grund av samhällssituationen med covid-19 och de restriktioner som finns så sker hela tävlingen digitalt och företagen har förberett pitchfilmer som juryn får ta del av. I juryn deltar representanter från Skaraborgs kommuner och näringsliv.

– Många UF-företagare har tagit chansen att presentera sin affärsidé. Det är en bra förberedelse inför kommande tävlingar i E-week, vårt digitala event som ersätter mässan. Förra året gick UF-företaget Shear Joy hela vägen från vinst i Skaraborgspitchen till SM-vinst, säger Alma Ederborn, projektledare, Ung Företagsamhet Skaraborg.

Juryn har under tisdagen utsett tolv bidrag som gått vidare till torsdagsfinalen.

UF-företagen tävlar inte bara om äran att vinna utan också om prispengar på 3000 kr, 2000 kr och 1000 kr. De tre vinnande företagen får även en månads medlemskap i Framgångsakademin.

-Vi vill uppmuntra entreprenörskap i skolan genom lokal närvaro. Samtliga tävlande får också feedback från juryn, för att kunna vässa sin pitch ännu mer, säger Johan Hjelmaeus, affärsutvecklare, Sparbanken Lidköping.

Vinnare av Skaraborgspitchen 2022:

1: a Sumpis UF

Motivering 1: plats: En cirkulär produkt som går från kaffe till jord. Hållbar och skalbar produkt presenterad med härlig energi som väcker nyfikenhet.

Affärsidé Sumpis UF: Odlingskit med huvudfokus på kaffesump som gödsel.

2: a Your Linen UF

Affärsidé Your Linen UF: Tillverka och sälja återanvändbara tygservetter i Linne-material. Hållbart och populärt.

3: a VarsamSkog UF

Affärsidé VarsamSkog UF: Vi ska sälja tändkottar som är miljövänliga samt är en fin inredningsdetalj. Dessutom ska kottarna underlätta tändning på brasor och grillar.

Jury Finalen:

Anna Sundbom – näringslivschef

Jonas Johansson ”Sparris”, klubbdirektör Villa Lidköping

Philip Malek – Bahnhof Cowork och Framgångsakademin

Edvard Hamilton – Entreprenör

Johan Hjelmaeus – Affärsutvecklare, Sparbanken Lidköping

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.