Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Starten har gått för UF-året!
Föreläsaren och UF-alumnen Tania Gazi på scen tillsammans med Joline Emanuelsson och Linnie Vallgren från UF

Starten har gått för UF-året!

Nu har UF-året 22/23 kickats igång på allvar, med den sedvanliga elev-kickoffen! 13 september träffades de nya UF-företagarna och deras lärare på Jubileumsteatern i Mariestad för att inspireras inför UF-året!

2022 är ett historiskt år för UF Skaraborg, då det är 40 år sedan UF Skaraborg grundades i just Mariestad. Det blev också en kickoff för ett UF-år utan corona-restriktioner, där UF åter kan besöka eleverna i klassrummen utan hinder, där eleverna kan delta på marknader och event och där UF-kontoret åter planerar för en regional mässa där eleverna får tävla och marknadsföra och sälja sina varor och tjänster.

Temat för årets kickoff var MOD – entreprenörskap handlar mycket om att våga tro på sin idé och utmana sin comfortzone. Eleverna fick lyssna till Tania Gazi från Dalarna som drev UF-företaget Inte min svaghet 20/21 och vann 2 SM-guld. De fick också få ta del av en pitchtävling live på scen, ledd av Ararad Sarkissian från Skaraborgs UF Alumni-styrgrupp. UF-företagarna fick chansen att pitcha live på scenen. Många företag tog chansen och publiken fick höra både väl inövade pitchar och improviserade - ett tillfälle att träna på just MOD! UF utser efter kickoffen vinnare bland de pitchande UF-företagen där vinnarna får en power hour med en företagare som matchas till just det UF-företaget.

Som vanligt på årets kickoff delades även priset Årets Årsredovisning ut, bland förra årets UF-företag. Vinnare blev Smash Padel UF från Ållebergsgymnasiet. Tävlingsvärd var Aspia.

Nu väntar ett läsår där UF-kontoret tagit tillvara det bästa från de digitala åren, där alla klasser som vill får besök av UF:s elevinspiratör i början av UF-året. Därefter har de UF-företag som vill möjlighet att boka in digitala avstämningar under UF-årets gång, allt efter deras eget behov. På så sätt kan resurserna användas mer effektivt till de som behöver det mest. 

UF-företagen kan sedan se fram emot en traditionell UF-mässa, som kommer gå av stapeln på Arena Skövde 30-31 mars. Vid mässan kommer de UF-företag som ska företräda Skaraborg på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm 23-24 maj. Som vanligt kan eleverna även tävla om en rad regionala priser, såsom Årets monter och Årets branschkoppling. Men mer info om det senare!

Nu kickar vi igång UF-året 22-23! 

Ararad Sarkissian bjuder in UF-företagarna till en live-pitch-tävling.
Ararad Sarkissian bjuder in UF-företagarna till en live-pitch-tävling.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.