Skidmagasin med tjejer i fokus representerar Sverige på EM i Berlin

De älskar skidåkning passionerat. Och brinner för jämställdhetsfrågor. Kombinationen som Ida Ström och Emil Stegfeldt skapat heter Makalu Magazine och vann nyligen guld på SM i Ung Företagsamhet.

2015-05-19

Sverige

Läs senaste numret av Makalu Magazine

I juli packar Ida och Emil sina väskor för att tävla för Sverige under EM i Ung Företagsamhet som hålls i Berlin. Något som båda ser fram emot.
- Ja, det är superkul men samtidigt känns det lite overkligt, förklarar Emil och avslöjar att de ännu inte hunnit fundera på sina chanser att vinna i den tyska huvudstaden.
Historiskt sett har svenska UF-företag klarat sig bra i Europa och förra året slutade Grades of Glory UF på en hedervärd bronsplats i Tallinn. Eftersom Makalu Magazine vann kategorin ”Årets UF-företag” är det de som får representera Sverige på årets europamästerskap.


Ida Ström och Emil Stegfeldt går tredje året på skidgymnasiet i Järpen.

Älskar alpina livet
Det var 2014 som idén till magasinet föddes. Både Ida och Emil funderade på hur man skulle kunna lyfta fram tjejer på ett nytt sätt i media och magasinet såg dagens ljus. Eftersom båda går på skidgymnasiet i Järpen och gillar det alpina livet, var bakgrunden för magasinet given.
-Ja, eftersom vi älskar att leva i skidbackar skapade vi ett skidmagasin som vill uppmuntra tjejer att ta mer plats. Och få killar att bli inspirerade av kvinnliga skidåkare, förklarar Ida. Namnet har UF-företaget för övrigt lånat från världens femte högsta berg som ligger i Himalaya i närheten av Mount Everest.


Ida Ström tog emot vandringspokalen för Årets bästa UF-företag på Stockholmsmässan.

De använder den digitala plattformen Issuu för att publicera sig och till hösten kommer nästa nummer.
-Vi kommer att utveckla det rörliga materialet mer och bjuda på mer rörligt som man kan se direkt i magasinet utan att lämna det, förklarar Emil. Hittills har drygt 15 000 unika besökare läst magasinet och räkneverket fortsätter att snurra.

Redan nu är Ida och Emil övertygade om att de kommer driva vidare företaget och fortsätta i en ny bolagsform. Men först gäller det att försvara Sveriges färger i konkurrens med lag från hela Europa.

Allt om JA Europe Company of the Year Competition

Nyheter