Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Eskilstunas miljöpris 2020 går till ingen mindre än..

Eskilstunas miljöpris 2020 går till ingen mindre än..

Eskilstuna kommun har sedan 1996 delat ut ett miljöpris med syfte att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen.

Priset går till en organisation, ett företag eller en enskild person som genom sitt handlande bidragit till att på ett positivt sätt utveckla miljön i Eskilstuna. I år har priset gått till ingen mindre än David Glarèn Diaz som driver Grön Elektronik UF.  

David väcktes tidigt på torsdagsmorgonen med nyheten att han vunnit det prestigefyllda priset. ”Jag hade ingen aning om att jag skulle vinna”.
Det var Davids mamma samt rådgivare som nominerat honom till priset. Och det gick vägen, minst sagt! 

Idag har David tillsammans med familj och Rocco Gustafsson som är UF-lärare på St:Eskils gymnasium varit på stadshuset och tagit emot priset. Nomineringen kommer nedan. 

"David Glaren Diaz är en elev på S:t Eskil Gymnasium där han drivit företaget Grön Elektronik, inom utbildningen Ung Företagsamhet. Davids affärside har varit att förnya datorer på ett sätt som sparat resurser, till gang för både miljön och för datorägaren. Han är självlärt och har gett gamla datorer ett nytt liv, med hjälp av en egenbyggd testbänk och återbruk av komponenter. David och hans företag är ett fint exempel på att kunskap och miljöintresse är en viktig kombination för att spara på jordens resurser, och på så sätt är han väl kvalificerad sig som mottagare av Eskilstuna kommuns miljöpris 2020.”

Checken innefattar en prissumma på hela tio tusen kronor.
-Vad ska du hitta på för pengarna David?
"Hälften ska jag spara till en resa jag kan åka på när pandemin är över. Jag planerar att åka till Tokyo, elektronikens huvudstad! Resterade hälft blir fickpengar som borde räcka ett litet tag, haha."

Nu är det bara dagar kvar till sommarlov. Men i Davids fall har det känts som lov länge då han såg till att bli klar med plugget tidigt. Under sommaren och in på sista skolåret ska han fortsätta med affärsiden som en side business. Men i framtiden är det faktiskt inte elektroniken han kommer satsa helhjärtat på. På högstadiet kläcktes drömmen om att bli psykolog så efter studenten hoppar David på den 5 åriga psykologi utbildningen. 

All lycka till i fortsättningen David!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.