Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Ung Företagsamhet Södermanland söker nu två skolinspiratörer till sitt team!

Ung Företagsamhet Södermanland söker nu två skolinspiratörer till sitt team!

Får du en kick av att prata inför folk och att stå i rampljuset? Vill du arbeta för att unga människor ska våga tro mer på sig själva, sina idéer och förmåga att förverkliga dem? Är du samtidigt kreativ och tycker att det verkar spännande att jobba med sociala medier? Då är chansen stor att du är vår nästa stjärna!

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel. Genom vårt arbete skapas fler företag och fler företagsamma medborgare eftersom barn och ungdomar ges möjlighet att träna entreprenöriella förmågor under skoltiden. Ung Företagsamhet Södermanland ansvarar för verksamheten i Södermanlands län och är idag ett team bestående av sex anställda. Organisationen stöds av offentliga medel och det privata näringslivet i länet.

Tjänsterna består i huvudsak av:

Skolinspiratör

 • Vara Ung Företagsamhets ansikte utåt, gentemot gymnasieelever med syfte att informera om och inspirera till UF-företagande.
 • Medverka i diverse digitala produktioner, filmer, Instagram-inlägg mm.
 • Coacha gymnasieelever genom utbildningsprocessen UF-företagande
 • Administrera utbildningsprocessen UF-företagandes obligatoriska moment
 • Stärka och vårda relationen med våra UF-lärare.
 • Delta i övrig verksamhet inom Ung Företagsamhet (mässor, kickoffer m.m.)

Sociala medier

Ansvarig för vår externa kommunikation via sociala medier och web.

 • Skapa grafiskt och rörligt material till sociala medier
 • Planera och skapa en struktur för kommunikationen i sociala medier
 • Skapa innehåll på vår hemsida.

UF-alumni

Ansvarig för vårt regionala alumninätverk tillsammans med två styrgruppsrepresentanter

 • Planera och genomföra evenemang kopplat till UF-alumni i Södermanland
 • Delta på och i planeringen av evenemang kopplat till UF-alumni på nationell nivå. 

Din profil

Vi söker dig som har god social kompetens och tycker om att möta människor. Du är en person som tycker om att stå i rampljuset och tala inför grupper är något du både behärskar och gillar. Att kliva fram och bygga nya relationer är något som är naturligt för dig. Du har ett öga för grafisk formgivning och tycker att sociala medier är roligt. Du har ett stort intresse för entreprenörskap, är flexibel och prestigelös. Rollen kräver också att du är utåtriktad, energisk, och positiv, men också strukturerad och ordningsam med god verbal, skriftlig och kommunikativ förmåga

Du är en problemlösare och lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med kollegor i etablerade arbetssätt. Du kommer ha många parallella arbetsuppgifter så det krävs att du kan sortera, prioritera och hantera stundtals intensiva perioder.

Ung Företagsamhet är en entreprenöriell organisation där du passar in om du är bra på att ta egna initiativ, arbeta självständigt, ta eget ansvar och driva dig själv mot uppsatta mål. Att du har god datorvana och hanterar programmen i Microsoft Office-paketet med finess ser vi som en självklarhet.

Vi tror att du som söker den här tjänsten är en person som ganska nyligen drev UF-företag under din gymnasietid, som vill utvecklas på ett personligt plan samt inom vår organisation. Du har ett starkt engagemang för vårt uppdrag samt vill bidra till länets tillväxt genom att fler unga människor ska få möjlighet att utveckla sitt entreprenörskap.

Varför jobba på Ung Företagsamhet Södermanland?

Vi på UF-kontoret är ett glatt gäng som brinner för entreprenörskap i skolan och att ha roligt på jobbet! Här har vi olika ansvarsområden, men slår gärna våra kloka huvuden ihop och samarbetar i projektgrupper. Här får du möjlighet att påverka arbetets riktning i en framåtlutad organisation som välkomnar idéer och nytänkande. Vi sitter på kontoret i Eskilstuna men får ofta chans att röra på oss för diverse frukostmöten med näringslivet, besöka skolor och arrangera evenemang.

Övrigt

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 100 % med tillträde i augusti 2023. Vi har kollektivavtal genom Almega Tjänsteföretagen. Vi eftersträvar en jämlik könsfördelning och mångfald så vi ser särskilt positivt på sökande som kompletterar vårt nuvarande team. Tjänsten är placerad i Eskilstuna, men vi verkar i hela Södermanlands län - körkort är därför ett krav. Tjänsten innefattar visst arbete på kvällar- och helger. 

Ansökan

 • CV
 • En max 3 min lång presentationsfilm av dig själv och varför du vill arbeta med oss 

Välkommen med din ansökan via e-post till regionchef Josefin Holmgren senast den 16 juni. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan dess. Vi ser fram emot din ansökan! josefin.holmgren@ungforetagsamhet.se 

PS. Ett tips är att använda programmet WeTransfer eller Sprend för att skicka stora videofiler.

Skicka din ansökan här!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.