Fyra framgångtips från förra UF-företagaren

För 15 år sedan drev Pontus Holgersson sitt UF-företag. Sedan 2014 driver han finansbolaget Consector och är nu tillbaka som partner för Ung Företagsamhet Stockholmsregionen och sitter i juryn för tävlingen Årets Tjänst. Här ger Pontus sina bästa tips till dig som vill lyckas med ditt företag!

2016-10-26

Stockholm

 
Världens största taxibolag äger inte några fordon. Återförsäljaren med högst omsättning saknar varulager och världens största boendeförmedlare äger inte några fastigheter. Det är dagens verklighet där Uber, Alibaba och Airbnb alla blivit världsledande i sina respektive branscher genom att para ihop företag och konsumenter på ett användarvänligt och enkelt sätt.

Pontus Holgersson grundade finansbolaget Consector på samma vis med visionen att revolutionera hur privatpersoner jämför och upphandlar lån och kreditkort på ett och samma ställe. Nu vill ha ge tillbaka till Ung Företagsamhet.

– När jag gick på gymnasiet ville alla bli finansgurus, rockstjärnor eller VD, idag är det hippt att vara entreprenör. Att starta företag i tidig ålder gör att man får insyn i ett företags olika ansvarsområden och dimensioner och man hittar vilka områden man gillar och vad man är bra på. UF är ett fantastiskt sätt att få prova på att driva företag. En fantastisk möjlighet!

– Det viktigaste är att våga och inte vara rädd för att misslyckas. Att misslyckas är att lyckas. Man lär sig alltid något på vägen som gör en ännu starkare och bättre, menar Pontus Holgersson
 

Pontus fyra framgångstips

 1. Ha roligt och våga satsa
  ”Gör det du älskar och du behöver aldrig jobba en dag till i ditt liv” sa den kinesiske filosofen Konfucius. Det kan låta som en klyscha, men är i många fall sant. När man driver och startar eget företag får man möjlighet att arbeta med en ide som du brinner för. Detta smittar av sig och återspeglas i ditt arbete och slutligen till dina kunder. Du är ditt varumärke och det märks om du tror på din idé. Våga tänka stort, sätt mål och se möjligheter istället för problem.
   
 2. Lös någon annans problem och fokusera på upplevelsen
  Oavsett om det är ett problem som saknar lösning eller om någon redan har en lösning så kan du alltid göra det bättre. Att starta något unikt är ofta svårt vilket medför att det alltid är viktigt att prioritera användarupplevelsen. I dagsläget är många produkter liknar varandra, ta mobiloperatörer som ett exempel, det skiljer några kronor mellan samma abonnemang hos olika operatörer. Det är ett tydligt exempel på att relationen mellan företaget och kunden ofta blir det avgörande i valet.
   
 3. Glöm inte att sälja
  Det är svårt att sälja produkter och tjänster enbart genom marknadsföring. Oavsett om du har världens bästa produkt så säljer den inte sig själv. Träna er på försäljning så att ni vågar sälja, lär er se kundens behov och när du har en kund, ta tillfället i akt och sälj mer!
   
 4. Våga ta hjälp
  Som entreprenör är det en fördel om du är lite av en generalist som kan lite om mycket. Det innebär också att när du har en affärsidé, så är det inte säkert att du har alla nischkunskaper som behövs. Se till att utnyttja ditt nätverk och hitta experterna inom områden som är bättre än dig själv. Som UF-företagare, ta in en eller flera rådgivare och driver du vidare företaget, ta in en partner, delägare eller kompetens som kan hjälpa företaget framåt. Det är bättre att ha en liten andel av något stort än en stor ägarandel av något mindre.

Vill du veta mer om Consector?
Gå in på www.consector.se eller kontakta pontus.holgersson@consector.se

 

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare För En Dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare För En Dag.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!