Ledare för en dag 2018

Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.

2019-01-11

Stockholm

 

Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.

Projektet betyder att UF-alumner varje höst har möjligheten att skugga en framgångsrik ledare under en arbetsdag och ta del av deras tips för att lyckas. Oavsett vem man är eller vad man har för arbetslivsdrömmar får man nya spännande kontakter och erfarenheter. Ledare för en dag är en exklusiv möjlighet för alla som är UF-alumner. Den 14 november 2018 fick fyra UF alumner den unika möjligheten att skugga fyra olika välrenommerade ledare i Stockholms spännande företagsvärld. I år deltog meriterade ledare i from av: Kim Fai Kok, Head of Communications på Truecaller, Tove Zander, VD Unga Aktiesparare, Simon Skoog, Customer Experience Manager på Uber och Patrik Anderbro, Head of SME på KPMG.

En UF-alumn som fick möjlighet att skugga Kim Fai Kok på Truecaller, var Axel Berggren som till vardags pluggar strategisk kommunikation i Lund. Avståndet till trots var det en självklarhet för honom att ansöka. VI fick chansen att prata med honom och ställa några frågor om dagen.

Hej, Axel! Berätta lite om dagen?

 –Jag är väldigt nyfiken av mig och att få chansen att se hur ett världsledande techbolag arbetar kändes som en chans jag inte kunde missa.

Dagen innehöll möten, workshops och andra spännande moment för att förstå Truecallers affärsidé, företagskultur och bolagsstruktur. Det bästa med dagen var möjlighet att träffa de anställda på Truecaller och Axel tog tillfället i akt och frågade dem hur de startade sina karriärer, säger Axel.

-Jag fick även höra grundarens historia och hans tankar om vad han skulle gjort annorlunda om han fick göra om sin resa. Vilket var väldigt spännande.

Det bästa rådet Axel fick under dagen var att alltid behålla tålamodet och viktigast av allt - aldrig stressa i onödan.

Ledare för en dag avslutades traditionsenligt med kvällsevent hos en av UF:s många partners som gör vårt arbete möjligt. I år slog vår partner KPMG upp portarna för en fartfylld ledarskapskväll där UF-alumner från alla möjliga delar av landet deltog i paneldiskussion med ledarna. I vanlig ordning var nätverkande, kompetensutbyte och entreprenörskap viktiga teman för kvällen.

Tre snabba frågor med Tove Zander & Patrik Anderbro

Vad är det bästa rådet ni fått av en kollega?

Tove: -Ju mer du övar, ju mer tur har du. Hårt jobb lönar sig och inget kommer gratis.

Patrik: -Att man måste förstå individens drivkraft i en grupp för att kunna lyckas tillsammans.

 

Vilka karaktärsdrag/egenskaper är viktiga för att bli ledare och avancera inom

organisationen?

Patrik: -Först och främst måste man vara intresserad av människor för att bli en bra ledare.

Sen är det viktigt att man skapar sitt eget ledarskap. Man kan lära sig saker genom utbildning

men som ledare måste du kunna förmedla vad du själv tror på mer än att förmedla något

som man lär sig på en utbildning.

Tove: -Jag tror kunskapen om personkännedom och att kunna känna empati och förstå

andras situationer är jätteviktig. Att ha förståelse för att ingen är perfekt och ha inställningen

att man kan förändra och förbättra, gäller även dig själv är avgörande. Ingen vill arbeta med

en självcentrerad egoist!

 

I en rekrytering, hur mycket tittar ni på CV och erfarenhet kontra personlighet?

Patrik: -Vi tittar på båda delarna. Sen kanske personligheten är det som är avgörande många

gånger.

Tove: -CV skapar ett första intresse som leder till en intervju men personligheten vid mötet är

helt avgörande. CV är en standardmall som kan ge en försmak av vad de är för person du ska

möta, men många gånger mistar man sig. Jag har lärt mig att inte döma personer vid första

anblick.

Styrgruppen för UF alumni Stockholm vill återigen rikta ett varmt tack till våra partners och ledare som varje år hjälper oss göra Ledare för en dag till den framgångssaga det är. Håll utkik på UF alumnis kanaler på Facebook och Instagram @ufalumnisverige för kommande aktiviteter. För kontakt med styrgruppen i Stockholm- varmt välkomna att höra av er på: stockholm@ufalumni.se med frågor, idéer eller annat engagemang.

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!
 • Ledare för en dag

  Fyrbodal Eventet Ledare för en dag genomförs i Sverige på flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF alumn möjligheten att få följa en ledare under dag på jobbet.