Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Resultaten för SM i Ung Företagsamhet 2019 är här

Det engagemang och den gnistan som fanns i ögonen på UF-företagarna när de stod i sina montrar är oslagbar. Alla UF-företag från Stockholms SM-trupp var på plats på Stockholmsmässan för att tävla med sina affärsidéer som samtliga kämpat hårt för under 2018/2019.

2019-05-08

Stockholm

Den 6 och 7 maj samlades 200 UF-företag från hela Sverige för att tävla på SM i Ung Företagsamhet. Stockholmsregionen representerades av 28 UF-företag och totalt 112 fantastiskt drivna och kloka UF-företagare. Gemenskap, stolthet, puls och erfarenhet för resten av livet är något resan till SM definitivt har gett alla. Det slutar inte där några har dessutom tagit hem guld- och silvermedaljer närmare bestämt 4 guld och 7 silver, totalt 11 medaljer! Här är pristagarna i Stockholmsregionen år 2019.

1a priset i Årets Hållbara UF-företag 2019

Mathjälp UF från Kungsholmens Gymnasiums fick guldmedalj med sin affärsidé som verkar för att minimera det enorma överflöd av mat som slängs genom att agera som en mellanhandel mellan privata aktörer och välgörenhetsorganisationer för att kunna förse utsatta människor med mat.

 

2a priset i Årets Hållbara UF-företag 2019

Silvermedaljen gick till Amillenio UF även de ett Stockholmsföretag från VRG Djursholm. De har skapat en tjänst där influencers lättare kan sälja sin kläder de inte längre vill ha. Genom detta minskas konsumtionen av kläder och det blir enklare att sälja och köpa kläder secondhand.

 

2a plats i Årets tillväxtföretag 2019

Tvåa i denna kategori kom PulseDesign UF, Bromma Gymnasium. De har designat en ny typ av flygplansmotor som är miljövänlig då den ska kunna gå på väte och endast släppa ut vattenånga som restprodukt. Läs mer om dem här

 

Även PEPWEAR UF, Blackebergs Gymnasium kom tvåa i denna kategori. Företaget har sålt mössor tryckta i olika färger med peppande känslor och budskap. De har haft en väldigt framgångsrik marknadsföring och har nått både hög omsättning och vinst.

 

2a plats i Årets Kreativa UF-företag

Återigen finner vi PulseDesign UF, Bromma Gymnasium som genom detta tog sitt andra silver för kvällen.

 

2a plats i Årets Tjänst 2019

På andra plats finner vi även denna gång Amillenio UF, VRG Djursholm. Deras hållbara tjänst plockade hem två stycken silvermedaljer på SM.

 

2a plats i Årets Affärsplan 2019

På en stark andra plats i denna tävling kom VitaBite UF, Värmdö Gymnasium. Företaget säljer ett veganskt tuggummi som även innehåller vitamin B12 och aminosyran L-theanin. Så medan du tuggar ditt tuggummi får du även i dig 25% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B12.

 

2a plats i Årets UF-Skola

Sjödalsgymnasiet, Huddinge Kommun kom på en hedrande andra plats som årets UF- skola i Sverige. En skola som under väldigt många år jobbat framgångsrikt med konceptet UF-företagande. Läs mer om dem här

 

Årets Unga Ledare 2019

I denna tävling vann Lea Koerner från UF-företaget Princeps UF, VRG Odenplan. Lea har med sitt goda ledarskap visat på en förmåga att bygga upp en stark grupp. Detta pris passar väldigt bra in på det vad Princeps UF också gör. Företaget har skrivit en barnbok om prinsessan Ingrid som blir en stark ledare som fortfarande kan vara feminin. Genom boken vill de stärka unga tjejers självförtroende och starta en diskussion om synen på ledarskap. Läs mer om dem här

 

Årets Reklamfilm 2019

Vinnaren i denna kategori var SafeStrap UF, VRG Djursholm. I företaget gör de väskband med insydda trådar i reflekterande material så de funkar som reflexer när det är mörkt. En enkel, snygg och smart accessoar. Deras vinnande film kan ni se här

 

Triton Full Potential Awards

Detta pris delas ut till en person eller ett UF-företag som går på språkintroduktion och visat på en stark utveckling eller utmärkt sig utöver det vanliga under året som gått. Vinnare av detta pris blev killarna från UF Tillsammans UF, Sågbäcksgymnasiet. De har tillsammans gjort ett armband som en symbol för att visa att de tror på att ett arbete tillsammans hjälper nyanlända in i samhället. Bäraren av armbandet visar på så sätt att de också tror på gemenskap och samarbete. Läs gärna även artikeln om dem här

 

Stort grattis allesammans, finns inga ord för hur glada vi på Ung Företagsamhet i Stockholm är för er! Gå nu med i UF-alumni så ses vi även efter UF-året. 
Stort tack säger vi även till alla våra partners som gör det här möjligt! 

Här hittar ni listan för samtliga 1a pristagare i hela Sverige 2019!

Alla vinnarbilder från SM i Ung Företagsamhet på Flickr

 

 

Nyheter

 • Kick-off för dig som UF-lärare 2019

  Stockholm Starta upp UF-året tillsammans med varandra och UFSTHLM och säkerställ att du har den informationen du behöver för att ha ett så bra UF-år som möjligt.
 • Nyanlända UF-företagare vidare till SM i Ung Företagsamhet - "Kunde inte tro att det var sant"

  Stockholm Rohullah Rizwani, Shahram Rafiee, Masoud Sedighi, Mohammed Ewaz Amini och Hadi Karimi är skaparna bakom UF Tillsammans UF. Genom en andraplats i tävlingen Årets Vara i Stockholmsregionen har de kvalificerat sig till SM i Ung Företagsamhet och är därmed det första UF-företaget från Språkintroduktionsprogrammet i Stockholm som tar sig vidare.
 • Sjödalsgymnasiet är Årets UF-skola i Stockholmsregionen

  Stockholm I Stockholmsregionen har vi ca 120 skolor som driver UF. Under UF-mässan tilldelades priset till Årets UF-skola i Stockholmsregionen ut till Sjödalsgymnasiet som ligger i Huddinge Kommun.
 • Caroline Borg är Årets UF-lärare i Stockholmsregionen

  Stockholm I Stockholmsregionen har vi ca 900 fantastiska UF-Lärare. Under UF-mässan idag har priset för Årets UF-lärare i Stockholmsregionen delats ut till Caroline Borg som arbetar vid Jensen Gymnasium Södra.
 • 10 tips om montern på mässan

  Stockholm Att bygga en monter inför UF-mässan ”Entreprenörskap På Riktig” är inte alltid det lättaste. Vi har därför valt att dela med oss av våra 10 bästa tips på hur du kan bygga en bra monter och komma förberedd till mässan.