Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Sjödalsgymnasiet är Årets UF-skola i Stockholmsregionen

I Stockholmsregionen har vi ca 120 skolor som driver UF. Under UF-mässan tilldelades priset till Årets UF-skola i Stockholmsregionen ut till Sjödalsgymnasiet som ligger i Huddinge Kommun.

2019-02-22

Stockholm

Årets UF-skola presenteras med följande motivering:

”Årets UF-skola 2019 är kvalitetsmedveten och har lång tradition av UF-företagande. För skolan betyder lång tradition inte brist på nya idéer.

Kunskapsöverföring mellan elever i olika årskurser och en syn att bakom varje person finns en erfarenhet som är värd att ta vara på gör intryck på juryn. Skolan ser potential i och involverar näringslivet på ett framgångsrikt sätt. Ett gediget ämnesövergripande arbete och en läsårsplanering som är anpassad efter UF-året höjer kvaliteten och ökar intresset för UF-företagande. Årets UF-skola 2019 firar i år imponerande 20 år med Ung Företagsamhet! Grattis Sjödalsgymnasiet!”

Stort grattis till Sjödalsgymnasiet!

 

Några snabba frågor till rektor Johan Lundström:

Vad känner du som rektor att er skola vinner Årets UF-skola?  

- Det är ju ett kvitto att vi har lyckats med det vi gör! Detta är en bra boost för både lärare och elever och något vi kan vara stolta över. Under året utvecklas många väldigt mycket och det är väldigt kul att se när de kommer och visar upp sina produkter och frågar om jag kan ge dem tips och råd.          

Hur ser du att eleverna utvecklas genom att driva UF?

Man ser att många blir mer självsäkra, stolta, vågar stå och hålla muntliga presentationer och pitchar framför större grupper. Det är väldigt kul att se deras utveckling under hela året och att det engagerar elever som både är väldigt motiverade med även de som inte är lika motiverade. Jag tror på UF som modell då den utmanar elever på ett annat sätt än annat i skolan. Många känner att de får chansen att visa upp sig och tar verkligen det här på största allvar. Mycket av de praktiska sakerna de övar på kommer eleverna alltid ha nytta av i livet.

Hur gör man för att få till UF på sin skola?

En av sakerna är att det finns en vilja och förståelse hos skolledningen. Om jag som rektor tror på konceptet UF blir det lättare för resten av personalen att också göra det. Sedan är det viktigt att försöka involvera fler än bara UF-lärarna i arbetet kring deras UF-företag. Mycket av det som eleverna gör under året går väldigt bra in under andra ämnen. Svenska lärarna är ju perfekta att få tips ifrån när man arbetar med affärsplanen och muntliga presentationer. Andra lärare kan även dem inkluderas på olika sätt, men att de har förståelse för vad UF är underlättar för alla.

Vi önskar Sjödalsgymnasiet ett stort grattis!

Nyheter

 • Kick-off för dig som UF-lärare 2019

  Stockholm Starta upp UF-året tillsammans med varandra och UFSTHLM och säkerställ att du har den informationen du behöver för att ha ett så bra UF-år som möjligt.
 • Resultaten för SM i Ung Företagsamhet 2019 är här

  Stockholm Det engagemang och den gnistan som fanns i ögonen på UF-företagarna när de stod i sina montrar är oslagbar. Alla UF-företag från Stockholms SM-trupp var på plats på Stockholmsmässan för att tävla med sina affärsidéer som samtliga kämpat hårt för under 2018/2019.
 • Nyanlända UF-företagare vidare till SM i Ung Företagsamhet - "Kunde inte tro att det var sant"

  Stockholm Rohullah Rizwani, Shahram Rafiee, Masoud Sedighi, Mohammed Ewaz Amini och Hadi Karimi är skaparna bakom UF Tillsammans UF. Genom en andraplats i tävlingen Årets Vara i Stockholmsregionen har de kvalificerat sig till SM i Ung Företagsamhet och är därmed det första UF-företaget från Språkintroduktionsprogrammet i Stockholm som tar sig vidare.
 • Caroline Borg är Årets UF-lärare i Stockholmsregionen

  Stockholm I Stockholmsregionen har vi ca 900 fantastiska UF-Lärare. Under UF-mässan idag har priset för Årets UF-lärare i Stockholmsregionen delats ut till Caroline Borg som arbetar vid Jensen Gymnasium Södra.
 • 10 tips om montern på mässan

  Stockholm Att bygga en monter inför UF-mässan ”Entreprenörskap På Riktig” är inte alltid det lättaste. Vi har därför valt att dela med oss av våra 10 bästa tips på hur du kan bygga en bra monter och komma förberedd till mässan.