Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Ung Företagsamhet Stockholmsregionen söker skolinspiratör

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen söker skolinspiratör

Får du en kick av att prata inför folk och trivs i rampljuset? Vill du arbeta för att unga människor ska våga tro mer på sig själva, sina idéer och förmåga att förverkliga dem? Då kan du vara vår nya skolinspiratör!

Vi finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Vi har över 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare, och organisationen har en bred kompetens inom entreprenörskap.

Tjänsten består i huvudsak av:

 • Vara Ung Företagsamhets ansikte utåt, gentemot elever med syfte att informera om och inspirera till UF-företagande.
 • Hålla inspirationsföreläsningar på både grund- och gymnasieskolor.
 • Coacha gymnasieelever genom utbildningsprocessen UF-företagande.
 • Administrera utbildningsprocessens obligatoriska moment.
 • Stärka och vårda relationen med våra UF-lärare.
 • Medverka i diverse digitala produktioner, filmer, Instagram-inlägg mm.
 • Vara projektmedlem i stora och små interna projekt.
 • Möjlighet till fördjupning inom områdena: UF-alumni, regional UF-mässa, Startup elevkickoff, ekonomi, grafisk produktion, tävlingar med mera.

För att bli framgångsrik i denna roll:

Du har själv drivit UF företag på gymnasiet, är en person som aktivt tar initiativ i sociala sammanhang, att kliva fram och bygga nya relationer är något som är naturligt för dig. Du har god verbal och skriftlig kommunikativ förmåga och kan engagera och entusiasmera.

Du är en problemlösare och lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med kollegor i etablerade arbetssätt. Du kommer ha många parallella arbetsuppgifter så det krävs att du kan sortera, prioritera och hantera stundtals intensiva perioder.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att tala inför grupper, stora som små.
 • Arbete med workshops.
 • Tidigare yrkeslivserfarenhet inom exempelvis servicebranschen.

Vi erbjuder:

En roll i entreprenöriell organisation med snabba beslutsvägar. Möjlighet att påverka arbetets riktning i en platt och framåtlutad organisation som välkomnar idéer och nytänkande. Här är vi måna om varandra och har gemensam träning, månatliga frukostar och teamdagar som stående aktiviteter.

 • Möjlighet till extra lediga dagar när kontoret är stängt
 • Friskvårdsbidrag (3500kr) och friskvårdstimme

Övrigt:

Projektanställning 12 månader (med möjlighet till förlängning). Nu finns en vakant tjänst med start hösten 2023 eller efter överenskommelse. Tjänsten är på heltid med placering i centrala Stockholm. Vi har kollektivavtal genom Almega Tjänsteföretagen.

Vi eftersträvar också en jämlik könsfördelning och mångfald så vi ser särskilt positivt på sökande som kompletterar vårt nuvarande team. Välkommen med din ansökan via e-post till regionchef Rita de Castro senast fredag 7:e april. Urval och intervjuer kan ske löpande.

E-post: rita.decastro@ungforetagsamhet.se

Om Ung Företagsamhet

Ung företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel och elevaktiviteter. Genom vårt arbete skapas fler företag och fler företagsamma medborgare eftersom barn och ungdomar ges möjlighet att träna entreprenöriella förmågor under skoltiden. Ung Företagsamhet Stockholm ansvarar för verksamheten i Stockholms län och är idag ett team bestående av ett tiotal anställda, främst pedagoger och unga inspiratörer.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.