Storstilad invigning av SM i Ung Företagsamhet 2019

Måndag 6 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2019 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet på plats. På scen fanns bland andra näringsminister Ibrahim Baylan (S). Invigningen livesändes på Facebook.

2019-05-06

Sverige


Alla bilder från invigningen på Flickr

Nära 800 gymnasieelever och drygt 200 UF-företag deltar SM i Ung Företagsamhet 2019. De deltagande eleverna har tagit sig till Stockholmsmässan från hela landet via regionala deltävlingar. Tisdag 7 maj visar och säljer UF-företagen sina produkter på mässan mellan 09.00 och 15.00 och på kvällen koras vinnarna av årets bästa UF-företagare inom 14 tävlingskategorier.

Följande priser delades ut under måndagskvällen den 6 maj:
Årets affärsplan 1:a: Preppkit UF, Leksands gymnasium, Leksand
Årets tillväxtföretag 1:a WarM Bucket UF, Virginska gymnasiet, Örebro
Årets årsredovisning 1:a Ren tvål UF, Stjerneskolan, Torsby 
Från UF till AB-stipendiet Ida Norström, Energy Effective Solutions AB, Strängnäs

SvD Affärsbragd
Priset SvD Affärsbragd delades under invigningen ut till Hamid och Mohammed Khanahmadi, Tolkresurs som fick ta emot priset från Svenska Dagbladets chefredaktör Anna Careborg. Läs mer på www.svd.se

- Idag invigdes årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet och det är en fantastisk känsla att se engagemanget och företagsandan hos eleverna. I år har totalt över 31 500 elever drivit UF-företag. Det bådar gott inför framtiden för svenskt entreprenörskap, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet i Sverige.

Nyheter

 • UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

  Sverige Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.
 • Ung Företagsamhet Skåne söker regionchef

  Sverige Du kommer ha en mycket bred roll med stort ansvar och mandat. Du svarar mot styrelsen. Är du redo för en ny utmaning?
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.