Hem / Nyheter & Event / Tekniska verken Innovation Camp 2020

Tekniska verken Innovation Camp 2020

Tekniska verken Innovation Camp är en intensiv innovationstävling. I centrum står ett verkligt case från Tekniska verkens verksamhet. Utifrån det ska deltagare laddade med idéer, drömmar och kreativitet presentera den bästa lösningen på uppdraget. 

Tävlingen

Torsdagen den 5 novemver kl 08:00 - 18:15

Tekniska verken Innovation Camp är i år en 10 timmars-utmaning för alla elever på alla årskurser som går på gymnasiet i Östergötland. Under tävlingen får deltagare tillsammans i lag, kombinera sina kunskaper och erfarenheter på ett spännande sätt för att lösa ett problem på kort tid. Här ställs kunskaper på prov inom kreativitet, initiativförmåga och samarbete. Utmaningen är att tillsammans komma på en lösning som sedan skall presentera både skriftligt och muntligt inför en jury.

Tema: Årets ämne och case kommer att beröra cirkularitet och återbruk. 
 

Priser

1:a pris: 1000 kr i presentkort till samtliga lagmedlemmar + Möjlighet att ta idéen vidare tillsammans med Tekniska verken.

2:a pris: 750 kr i presentkort till samtliga lagmedlemmar. 

3:e pris: 500 kr i presentkort till samtliga lagmedlemmar. 
 

Digitalt deltagande

Förutsättningarna för Tekniska verken Innovation Camp 2020 är i år annorlunda, och vi kommer därför att genomföra evenemanget digitalt. Du som deltagare kommer att kunna delta via din dator och plattformen Teams. Du kommer också kunna streama föreläsningar via Vimeo.
 

Lagen

Nytt för i år är att du i anmälan kan ange vem eller vilka du skulle vilja vara i samma lag tillsammans med. Detta möjliggör en laganmälan om önskemål finns. Varje deltagare anmäler sig individuellt och uppger namn på den eller dem du önskar vara i samma lag med. Det går givetvis bra att anmäla sig individuellt också, vi ser då till att tilldela dig ett lag. Lagen består av 4-6 personer. 

Inom laget kan ni välja om ni vill sitta tillsammans fysiskt under dagen, eller ansluta separat och arbeta från olika platser. 

Vi tar till största möjliga mån hänsyn till dessa önskemål. 

 

Anmälan

Klicka på knappen Till anmälan! nedan. 

Sista anmälningsdag: Torsdag 29 oktober

 

TV

 

 

 

 

Tekniska verken Innovation Camp är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv och som arrangörer står Ung Företagsamhet i Östergötland tillsammans med Tekniska verken. Tekniska verken Innovation Camp är också en del av East Sweden Innovation Week. 

Till anmälan!

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.