Tom, 18: Jag vill hjälpa barn släppa surfplattan

Tom Hellberg, 18, har satt fart på de allra yngsta på sin gamla skola. Genom hans UF-företag "Barn i rörelse UF" har eleverna kunnat prova olika aktiviteter efter skoltid, helt gratis. - Jag vill hjälpa barnen att släppa surfplattorna och få upp ögonen för hur bra man mår av att röra på sig, säger han.

2017-06-26

Sverige

Tanken var att skapa en motvikt till alla elektroniska leksaker, som Ipads och mobiltelefoner och stillasittandet som det för med sig. 

- Spontanidrotten och rörelseglädjen hos barn riskerar att försvinna allt mer och jag vill vara med och bidra till att den får ett uppsving, säger han. 
Under sista året på Hotell- och turismprogrammet på Bromangymnasiet i Hudiksvall kom Tom på en idé till ett UF-företag ( Ung företagsamhet). Han ville hjälpa barnen på Lunds skola, där han själv gått, att röra på sig. 

Läs hela artikeln här.

Källa: Aftonbladet

Nyheter

 • Årets UF-företag Locker room talk får en miljon

  Sverige Zlatan Ibrahimovic delade ut sitt eget pris - "Number 10" - för första gången på Fotbollsgalan 2017. Det gick till organisationen "Locker room talk" - som får en miljon kronor. - Välförtjänt, säger Ibrahimovic i en videohälsning till vinnarna.
 • Grundaren av iZettle tror på Ung Företagsamhet

  Sverige - Det är viktigt att lära sig entreprenörskap redan tidigt i skolan, säger Jacob de Geer. Och förklarar varför du ska starta UF-företag.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Sverige UF alumni kickade igång globala entreprenörskapsveckan med att låta UF-alumner följa en framgångsrik ledare för en dag. Möt några av dem som var med under tisdagen.
 • Så blir du en grym säljare i UF-företaget

  Sverige Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.
 • "Hade aldrig startat företag om jag inte drivit UF-företag.”

  Sverige Erik drev UF-företag på Tullängsskolan i Örebro. Idén till sitt UF-företag fick han när han sommarjobbade på McDonald’s. I dag har Erik 100 anställda.