UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.

2019-03-28

Sverige

Vad har stipendiet UF till AB inneburit för dig och din verksamhet? 

En hel del! Att vinna ett stipendium är så mycket mer än en summa pengar. Även om pengar alltid är nödvändigt och viktigt i ett företags utveckling så kände jag att erkännandet att man gör något som uppskattas ger så mycket boost och självförtroende till att fortsätta våga utveckla företaget. Sedan jag fick stipendiet år 2017 dubblerade vi omsättningen både det året och år 2018. Nu hoppas jag vi gör det även 2019! 


Minns du känslan som infann sig när du fick veta att du blivit utsedd till vinnare av stipendiet från UF till AB?

Av de som var närvarande på stipendieutdelningen så var det nog ingen som gick miste om hur otroligt glad jag blev! Jag hade sökt även året innan, så det kändes väldigt roligt att äntligen få ta emot stipendiet. Att driva företag som ung (jag var 21 år då) är väldigt tufft periodvis och det här stärker som sagt ens självkänsla och självförtroende oerhört mycket. 


Bästa tipset för en lyckad ansökan?  

Låter klyschigt men var Dig själv! Jag har sökt och vunnit ett till stort stipendium och i båda fallen så har jag verkligen både skrivit och pratat från hjärtat och delat med mig av min stora passion för entreprenörskap, utveckling och hållbart företagande. Jag tror att vi människor krånglar till det för mycket och ska alltid försöka briljera i termer och siffror. I ärlighetens namn så har ju oftast man som företag i det här skedet inte så mycket feta siffror att visa upp, utan det är potentialen och ens framtidsvisioner som är det viktiga. Det är som sagt bara att vara sig själv och tro på det man själv gör - då kommer även andra människor göra det. 


Vem/vilka skulle du rekommendera söka stipendiet? 

Du/ni unga människor som har en affärsidé eller ett startat företag som ni tror stenhårt på. Du/ni som verkligen brinner för er business och har sett att det finns stor potential för er idé på marknaden. Du/ni som behöver en extra boost i form av både självförtroende och en summa pengar som kan få ert företag att växa! 

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.
 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.
 • 8 tävlingar avgörs på mässan

  Göteborg Den 11 mars så kommer över 100 personer från näringslivet att kora bland annat Årets Innovation och Årets Hantverkare. Vi har också en ny tävling för i år, där 5 vinnare får ta emot ett stipendium värt 15 000 kr. Så här går det till!