UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.

2019-03-28

Sverige

Vad har stipendiet UF till AB inneburit för dig och din verksamhet? 

En hel del! Att vinna ett stipendium är så mycket mer än en summa pengar. Även om pengar alltid är nödvändigt och viktigt i ett företags utveckling så kände jag att erkännandet att man gör något som uppskattas ger så mycket boost och självförtroende till att fortsätta våga utveckla företaget. Sedan jag fick stipendiet år 2017 dubblerade vi omsättningen både det året och år 2018. Nu hoppas jag vi gör det även 2019! 


Minns du känslan som infann sig när du fick veta att du blivit utsedd till vinnare av stipendiet från UF till AB?

Av de som var närvarande på stipendieutdelningen så var det nog ingen som gick miste om hur otroligt glad jag blev! Jag hade sökt även året innan, så det kändes väldigt roligt att äntligen få ta emot stipendiet. Att driva företag som ung (jag var 21 år då) är väldigt tufft periodvis och det här stärker som sagt ens självkänsla och självförtroende oerhört mycket. 


Bästa tipset för en lyckad ansökan?  

Låter klyschigt men var Dig själv! Jag har sökt och vunnit ett till stort stipendium och i båda fallen så har jag verkligen både skrivit och pratat från hjärtat och delat med mig av min stora passion för entreprenörskap, utveckling och hållbart företagande. Jag tror att vi människor krånglar till det för mycket och ska alltid försöka briljera i termer och siffror. I ärlighetens namn så har ju oftast man som företag i det här skedet inte så mycket feta siffror att visa upp, utan det är potentialen och ens framtidsvisioner som är det viktiga. Det är som sagt bara att vara sig själv och tro på det man själv gör - då kommer även andra människor göra det. 


Vem/vilka skulle du rekommendera söka stipendiet? 

Du/ni unga människor som har en affärsidé eller ett startat företag som ni tror stenhårt på. Du/ni som verkligen brinner för er business och har sett att det finns stor potential för er idé på marknaden. Du/ni som behöver en extra boost i form av både självförtroende och en summa pengar som kan få ert företag att växa! 

Nyheter

 • Här är årets finalister i Familjen Spendrups stipendium

  Sverige Varje år delas Familjen Spendrups stipendium ut till en UF-alumn med företagarambitioner. Vinnaren får en investering på 50 000 kronor för att utveckla sitt företag och bjuds in för att träffa Spendrups företagsledning under en dag.
 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här
 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!