UF-alumner från Sundsvall är Årets Företagare

Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi drev UF-företag i gymnasiet. Nu har de prisats för sitt entreprenörskap.

2018-10-22

Sverige

Killarna driver Tolkresurs Sverige i Västernorrland som är en förmedling av tolk- och översättningstjänster. De vänder sig till såväl företag som myndigheter, kommuner och landsting, och kan hjälpa till med affärs-, konferens- och samhällstolkar.


- Ja, det stämmer berättar Mohammad Khanahmadi och säger att företagets anställda idag klarar att tolka från 160 språk. Somaliska och arabiska dialekter från Nordafrika är de som efterfrågas mest, förklarar UF-alumnen.

Företagsresan, som nu hyllats med Företagarnas pris ”Årets Företagare 2018”, började alltså i det lilla med ett UF-företag.

- Det här är helt otroligt! Det här trodde jag inte alls, att vinna priset känns helt fantastiskt, säger Mohammad Khanahmadi.

- Idén föddes 2009, Mohammad tyckte att vi skulle starta företag. Vi startade i en skrubb, så att stå här 10 år senare och ta emot pris som Årets Företagare i Sverige känns overkligt, berättade Hamid från scenen i Stockholms stadshus.

Juryns motivering löd: Med stor ödmjukhet, målmedvetenhet och nytänkande har årets vinnare byggt ett framgångsrikt företag. Genom att ha förmågan att anpassa sig till omvärldens snabba förändringar och ta till sig ny teknik genererar de en exceptionell tillväxt och skapar samtidigt gränsöverskridande förståelse mellan människor.

Även en tusenmilafärd börjar som bekant med ett första litet steg. Starta UF-företag, du också.

Nyheter

 • Ung Företagsamhet söker projektledare

  Sverige ​Nätverket UF alumni har vuxit år efter år och har idag flera tusen medlemmar över hela landet. Som nationell projektledare står du i centrum av nätverket.
 • Så får ni tag på pengar för att starta upp UF-företaget

  Sverige Ett UF-företag får inte ta lån. Men så här kan ni göra för att få in pengar att starta med.
 • Att driva UF-företag: Så skapar ni ett vinnande team

  Sverige När ni ska förverkliga er affärsidé ska ni ha inställningen att bli det bästa teamet. Här får du tips på hur ni blir vinnare – tillsammans.
 • Roliga läromedel i grundskolan

  Sverige Hon ser det som självklart att man kan lära barn att tänka på entreprenörskap. - Det går alldeles utmärkt, säger Lidingöläraren Christina Forsgren som jobbat med Ung Företagsamhets läromedel i grundskolan.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.