UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.

2019-05-21

Sverige

 

På gymnasiet undrade duon varför alla nyttiga flingor vänder sig till vuxna. Medan förpackningarna med glada gubbar och skvättande mjöl innehåller stora mängder socker och lite näring.

- Vi upptäckte att flinghyllan var väldigt segmenterad och ville göra något åt det. Därför startade vi UF-företaget Healthy Heroes för att visa att bra grejer inte alls behöver vara tråkiga, säger Calle. UF-företaget Healthy Heroes gjorde sig kända på SM i Ung Företagsamhet i blå superhjältedräkter och roliga flingpaket. Idag driver Calle Rosengren och Amanda Larsson företaget Färsking som säljer en hälsosam granola i ungdomliga och färgstarka förpackningar.

Idag är Färsking ett heltidsjobb och sedan ett par månader tillbaka kan Calle och Amanda ta ut lön. Nu har de fått pris från Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond. De prisas för att de mot alla odds lyckats etablera sig på flinghyllan och startat en revolution mot ungas ohälsa.
- Vår vision är att fortsätta lansera fler hälsosamma produkter för unga, förklarar Amanda Larsson.

I augusti förra året lanserade teamet två olika sorters granola i 400 stycken butiker runtom i hela Sverige och de fortsätter att expandera. Nu har de alltså prisats av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond.

Läs mer om Amanda och Calle

Nyheter

 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Ung Företagsamhet Stockholm söker skolinspiratör

  Sverige Nu öppnar sig en grym möjlighet i Stockholm. Ta dig tiden att kolla vad vi erbjuder.
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.