UF-alumner pushar varandra framåt

En mentor beskrivs ofta som en viktig key to success inom både intra- och entreprenörsvärlden. Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.

2017-11-07

Sverige

Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriärs- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång. Möt några av de som tagit chansen att dela erfarenheter och idéer.

Mentor
Lina Thunberg, Export Manager på Löwengrip Care & Color
Lina började sin kärriärsresa som praktikant på Löwengrip Care & Color med drömmar om att en dag bli anställd. En dröm hon förverkligade. På knappt tre år har Lina gått från att vara praktikant till Sales & Online Manager och numera Export Manager där hon i sin roll ska arbeta med bolagets internationella tillväxt. Lina drev UF-företag 2014 och gick sedan med i UF alumni vilket har öppnat flera dörrar.

- UF alumni ledde mig till mitt drömjobb som jag har idag. Jag fick mig en insikt i hur bolag fungerar och ett bevis på att motivation kan ta en dit en vill och att hög och effektiv prestation ger ett positivt utfall. Dessutom har nätverket och UF pushat mig utanför min comfort zone vilket jag är otroligt tacksam över.

Adept
Alva Rytterbro, kontorchef på Städarna Uppsala
Alva drev UF-företag 2016 vilket gav mersmak för företagande. För att utmana sig själv tog hon ett stoirt kliv in i arbetslivet direkt efter studenten. Idag är Alva kontorschef på Städarna i Uppsala där hon får arbeta med allt ifrån personalansvar, schemaläggning, kundtjänst samt arbetsmiljöfrågor. Många bollar i luften, minst sagt. 

- UF alumni har inte bara gett mig driv och kraft att fortsätta sikta mot mina drömmar. Genom nätverket har jag även skapat ett kontaktnät som kommer vara till stor nytta i framtiden, säger Alva.

 

Tankar om mentorskapskanalen

-  Jag tycker att detta är en väldigt bra grej! Mina förväntningar är att skapa en brygga för att få ett bredare kontaktnät i olika åldrar, men också påminnas om vilka olika utmaningar som finns och hur man tar sig förbi dem, säger Lina.

Alva håller med om att mentorskapskanalen är ett bra initiativ. 

-Jag kommer och lär mig otroligt mycket av Lina och jag tror även att jag kan delge mina erfarenheter och kunskaper.

Vilka likheter ser ni hos varandra?
- Jag känner igen mig i Alvas driv och oräddhet, hon bara kastar sig ut och kör, säger Lina. 

- Jag är så imponerad att Lina ger 100% i sitt arbete och tar sin lediga tid till att lära sig mer om branschen och just det hon jobbar med. Vi är väldigt lika, jag ser fram emot fler möten med Lina! Hon är en stor förebild för mig.

 

Är du också nyfiken på UF alumni och mentorskap? 
Hör av dig till Alisa Stevanovic, sverige@ufalumni.se eller 0763411186

Nyheter

 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.
 • Inspirerande VD-möte på Swedbank

  Sverige Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.
 • Ella Flintberg - från Frukostexpressen UF till Camp Circus

  Östergötland Jag träffar Ella Flintberg på ett litet café i Norrköping en varm torsdagseftermiddag. Ella börjar med att berätta att hon nyligen kommit hem från ett år i London. Hon berättar om hur hon åkte dit utan jobb, bostad eller vänner, allt för att utmana sig själv och testa på något nytt efter studenten.