UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.

2017-11-29

 

-Vi träffades på en entreprenörsgala tidigare i höstas och jag blev genast imponerad av Sofi och hennes bolagsresa!

Felicia Gillberg, som drev UF-företag hemma i Örebro för ett par år sedan, fortsätter berätta om dagen tillsammans med Sofi Franzén, grundare och vd för eventbolaget Eventyr. 

-Dagen började med ett frukostmöte tillsammans med alla 27 anställda, under "laget runt" fick alla ge en update om pågående projekt och också ge beröm till en kollega eller dela en tanke man bär på.

Felicia och Sofi har båda ett intresse för gruppsykologi och Sofi har kompletterat sin självlärdhet med ledarskapskurser.
-Min personal blir också min testgrupp för det senaste jag lärt mig!
Sofi skrattar och fortsätter:

-Jag uppmuntrar gänget att dela med sig av sina misstag. En arbetsplats där medarbetarna inte ärligt vågar berätta om sina misstag tror jag är en ineffektiv sådan. Det krävs en tillåtande kultur. Därför måste jag alltid själv inleda med att berätta om ett ordentligt misstag jag gjort.

När Sofi funderar vad hon själv kan bli bättre på, frågar hon en förbipasserande kollega.
-Ibland gasar du på hårt utan att reflektera och analysera något vidare. Du vill framåt fort och ibland hänger vi inte med.

Sofi nickar instämmande och tackar för feedbacken. 

Felicia berättar hur hon redan från dagens start upplevt det goda arbetsklimatet.
-Jag välkomnades i morse av flera kollegor till Sofi och kände mig genast som en i gänget. Det var häftigt!

Hur ser ni på vikten av nätverkande?
-Jag är med i ett par olika nätverk för entreprenörer och varje träff ger mig alltid en energiboost. Att vara entreprenör kan ibland kännas ensamt och det är viktigt att omge sig med rätt människor, svarar Sofi.
 
Felicia berättar om UF alumni.
-UF alumni har gett mig massor! Inte minst chanser som denna, att få en inblick i näringslivet, viktiga erfarenheter och kontakter. UF alumni ger mig ett stort kontaktnät med jämnåriga som delar intresset av entreprenörskap och har samma driv. Eftersom UF alumni är en del av JA Alumni Europe, har jag även varit på den årliga alumniträffen i Prag som gett mig kontakter runt om i världen.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

Nyheter

 • Mingel, mat och quiz

  Göteborg Den 11 april kör UF alumni Göteborg eventet Ledare för en dag. Dagen avslutas med ett exklusivt mingel för alumner, deltagande ledare och partners där det bl.a. bjuds på ett grymt nätverk, god mat och quiz. Anmäl dig redan idag!
 • Ledare för en dag 2018

  Göteborg Vad har vätgas, Hotell Pigalle, Falkenberg Strandbad, ProPud, Nya Hovås och Göteborgs största affärsnätverk gemensamt? Jo, alla dessa symboliserar de 5 ledare som ställer upp i Ledare för en dag 2018. Läs mer om ledarna och ansök här!
 • Emax Sverige 2018 - ANSÖK NU!

  Värmland Under en av sommarlovets första veckor, 17-21 juni 2018, arrangeras entreprenörskapscampet EMAX i Göteborg. EMAX är fyra dagar fyllda med entreprenörskap, företagande, samarbete och massvis av nätverkande och nya kontakter. EMAX vänder sig till dig som vill utvekla och utmana dig själv, samtidigt som du inspireras av andra liksaninnade i din ålder men också några av landets största och främsta entreprenörer.
 • Future Zone - finns drömjobbet på mässan?

  Göteborg En av årets MÄSSNYHETER är att vi anordnar Future Zone - ett torg på mässgolvet där UF-företagare, UF-alumner och besökare kan söka jobb direkt på plats. Få info om ditt drömjobb, skaffa ditt sommarjobb eller få tips om utlandsstudier. Här kan du se vilka företag som är med!
 • Är du årets unga ledare?

  Sverige UF alumni tillsammans med Citibank vill lyfta UF-företagare med förmågan att inspirera, utveckla och leda andra människor. Under SM i Ung Företagsamhet delar vi därför ut en utmärkelse till UF-företagare som under året visat på god förståelse och genuint intresse för ledarskap och entreprenörskap.