UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.

2017-11-29

 

-Vi träffades på en entreprenörsgala tidigare i höstas och jag blev genast imponerad av Sofi och hennes bolagsresa!

Felicia Gillberg, som drev UF-företag hemma i Örebro för ett par år sedan, fortsätter berätta om dagen tillsammans med Sofi Franzén, grundare och vd för eventbolaget Eventyr. 

-Dagen började med ett frukostmöte tillsammans med alla 27 anställda, under "laget runt" fick alla ge en update om pågående projekt och också ge beröm till en kollega eller dela en tanke man bär på.

Felicia och Sofi har båda ett intresse för gruppsykologi och Sofi har kompletterat sin självlärdhet med ledarskapskurser.
-Min personal blir också min testgrupp för det senaste jag lärt mig!
Sofi skrattar och fortsätter:

-Jag uppmuntrar gänget att dela med sig av sina misstag. En arbetsplats där medarbetarna inte ärligt vågar berätta om sina misstag tror jag är en ineffektiv sådan. Det krävs en tillåtande kultur. Därför måste jag alltid själv inleda med att berätta om ett ordentligt misstag jag gjort.

När Sofi funderar vad hon själv kan bli bättre på, frågar hon en förbipasserande kollega.
-Ibland gasar du på hårt utan att reflektera och analysera något vidare. Du vill framåt fort och ibland hänger vi inte med.

Sofi nickar instämmande och tackar för feedbacken. 

Felicia berättar hur hon redan från dagens start upplevt det goda arbetsklimatet.
-Jag välkomnades i morse av flera kollegor till Sofi och kände mig genast som en i gänget. Det var häftigt!

Hur ser ni på vikten av nätverkande?
-Jag är med i ett par olika nätverk för entreprenörer och varje träff ger mig alltid en energiboost. Att vara entreprenör kan ibland kännas ensamt och det är viktigt att omge sig med rätt människor, svarar Sofi.
 
Felicia berättar om UF alumni.
-UF alumni har gett mig massor! Inte minst chanser som denna, att få en inblick i näringslivet, viktiga erfarenheter och kontakter. UF alumni ger mig ett stort kontaktnät med jämnåriga som delar intresset av entreprenörskap och har samma driv. Eftersom UF alumni är en del av JA Alumni Europe, har jag även varit på den årliga alumniträffen i Prag som gett mig kontakter runt om i världen.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

Nyheter

 • UF-alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Jobbar du med oss till hösten?

  Göteborg Vi ska bli fler i teamet och söker en ny skolinformatör. Här hittar du all info om tjänsten och hur du ansöker.
 • De utvalda till EMAX 2018

  Norrbotten Tillsammans med Region Norrbotten och Sparbanken Nord har vi fått möjligheten att skicka 8 av de främsta unga entreprenörerna i Norrbotten till Emax, ett enteprenörskapsevenemang som äger rum 17-21 juni på Chalmers i Göteborg.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.
 • Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.