UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.

2017-11-29

 

-Vi träffades på en entreprenörsgala tidigare i höstas och jag blev genast imponerad av Sofi och hennes bolagsresa!

Felicia Gillberg, som drev UF-företag hemma i Örebro för ett par år sedan, fortsätter berätta om dagen tillsammans med Sofi Franzén, grundare och vd för eventbolaget Eventyr. 

-Dagen började med ett frukostmöte tillsammans med alla 27 anställda, under "laget runt" fick alla ge en update om pågående projekt och också ge beröm till en kollega eller dela en tanke man bär på.

Felicia och Sofi har båda ett intresse för gruppsykologi och Sofi har kompletterat sin självlärdhet med ledarskapskurser.
-Min personal blir också min testgrupp för det senaste jag lärt mig!
Sofi skrattar och fortsätter:

-Jag uppmuntrar gänget att dela med sig av sina misstag. En arbetsplats där medarbetarna inte ärligt vågar berätta om sina misstag tror jag är en ineffektiv sådan. Det krävs en tillåtande kultur. Därför måste jag alltid själv inleda med att berätta om ett ordentligt misstag jag gjort.

När Sofi funderar vad hon själv kan bli bättre på, frågar hon en förbipasserande kollega.
-Ibland gasar du på hårt utan att reflektera och analysera något vidare. Du vill framåt fort och ibland hänger vi inte med.

Sofi nickar instämmande och tackar för feedbacken. 

Felicia berättar hur hon redan från dagens start upplevt det goda arbetsklimatet.
-Jag välkomnades i morse av flera kollegor till Sofi och kände mig genast som en i gänget. Det var häftigt!

Hur ser ni på vikten av nätverkande?
-Jag är med i ett par olika nätverk för entreprenörer och varje träff ger mig alltid en energiboost. Att vara entreprenör kan ibland kännas ensamt och det är viktigt att omge sig med rätt människor, svarar Sofi.
 
Felicia berättar om UF alumni.
-UF alumni har gett mig massor! Inte minst chanser som denna, att få en inblick i näringslivet, viktiga erfarenheter och kontakter. UF alumni ger mig ett stort kontaktnät med jämnåriga som delar intresset av entreprenörskap och har samma driv. Eftersom UF alumni är en del av JA Alumni Europe, har jag även varit på den årliga alumniträffen i Prag som gett mig kontakter runt om i världen.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

Nyheter

 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.
 • Inspirerande VD-möte på Swedbank

  Sverige Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.
 • Ella Flintberg - från Frukostexpressen UF till Camp Circus

  Östergötland Jag träffar Ella Flintberg på ett litet café i Norrköping en varm torsdagseftermiddag. Ella börjar med att berätta att hon nyligen kommit hem från ett år i London. Hon berättar om hur hon åkte dit utan jobb, bostad eller vänner, allt för att utmana sig själv och testa på något nytt efter studenten.