UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.

2017-11-29

-Jag blev tipsad av en annan UF-alumn om att jag kunde få följa en ledare för en dag, och ville direkt ta chansen. Jag är en person med höga mål och ser mig själv i en ledarroll i framtiden. 

 Maria Dovärn pluggar psykologi och just ledarskap är något som intresserar henne särskilt. Därför passade det perfekt att följa Åsa Arvidsson, vd för techföretaget Avanade.

 -Jag är redan full av intryck och dagen har knappt börjat! Jag har förstått att Åsa har hektiska dagar och att vara på vift är inget ovanligt.

 Åsa fyller i.
-Visst är det så! Men jag har blivit bättre på att säga nej och vet hur viktigt det är att ha flexibla och kunniga personer runt om sig. 

 Har du alltid strävat mot ledarrollen? 
-Jag har alltid varit ambitiös, nyfiken och gillat utmaningar. Då tror jag man lätt hamnar i ledarskapsroller. Innovationskraften är stor på Avanade och det är en stor frihet att skapa och utveckla. Min roll är att sätta förutsättningar och visioner för att få andra att lyckas. 

 Avanade är ett dotterbolag till konsultjättarna Accenture och Microsoft. I partnerskapet med Ung Företagsamhet vill man inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom IT-branschen.

-Vi vill ha de mest kompetenta medarbetarna och därför behöver vi också attrahera kvinnor in i IT-branschen. Min förhoppning är samarbetet med Ung Företagsamhet och initiativ likt detta ska bygga vidare på vårt arbete, inspirera unga kvinnor och ytterligare sätta fokus på frågan, avslutar Åsa.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

 

Nyheter

 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!
 • Ledare för en dag

  Fyrbodal Eventet Ledare för en dag genomförs i Sverige på flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF alumn möjligheten att få följa en ledare under dag på jobbet.
 • UF-alumnen Markus fick följa Filip Apelstav för en dag

  Östergötland Aktiviteten ”Ledare för en dag” genomförs två gånger per år flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF-alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF-alumn möjligheten att skugga en ledare en dag på jobbet.