UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.

2017-11-29

-Jag blev tipsad av en annan UF-alumn om att jag kunde få följa en ledare för en dag, och ville direkt ta chansen. Jag är en person med höga mål och ser mig själv i en ledarroll i framtiden. 

 Maria Dovärn pluggar psykologi och just ledarskap är något som intresserar henne särskilt. Därför passade det perfekt att följa Åsa Arvidsson, vd för techföretaget Avanade.

 -Jag är redan full av intryck och dagen har knappt börjat! Jag har förstått att Åsa har hektiska dagar och att vara på vift är inget ovanligt.

 Åsa fyller i.
-Visst är det så! Men jag har blivit bättre på att säga nej och vet hur viktigt det är att ha flexibla och kunniga personer runt om sig. 

 Har du alltid strävat mot ledarrollen? 
-Jag har alltid varit ambitiös, nyfiken och gillat utmaningar. Då tror jag man lätt hamnar i ledarskapsroller. Innovationskraften är stor på Avanade och det är en stor frihet att skapa och utveckla. Min roll är att sätta förutsättningar och visioner för att få andra att lyckas. 

 Avanade är ett dotterbolag till konsultjättarna Accenture och Microsoft. I partnerskapet med Ung Företagsamhet vill man inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom IT-branschen.

-Vi vill ha de mest kompetenta medarbetarna och därför behöver vi också attrahera kvinnor in i IT-branschen. Min förhoppning är samarbetet med Ung Företagsamhet och initiativ likt detta ska bygga vidare på vårt arbete, inspirera unga kvinnor och ytterligare sätta fokus på frågan, avslutar Åsa.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

 

Nyheter

 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.
 • Inspirerande VD-möte på Swedbank

  Sverige Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.
 • Ella Flintberg - från Frukostexpressen UF till Camp Circus

  Östergötland Jag träffar Ella Flintberg på ett litet café i Norrköping en varm torsdagseftermiddag. Ella börjar med att berätta att hon nyligen kommit hem från ett år i London. Hon berättar om hur hon åkte dit utan jobb, bostad eller vänner, allt för att utmana sig själv och testa på något nytt efter studenten.