UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.

2017-11-29

-Jag blev tipsad av en annan UF-alumn om att jag kunde få följa en ledare för en dag, och ville direkt ta chansen. Jag är en person med höga mål och ser mig själv i en ledarroll i framtiden. 

 Maria Dovärn pluggar psykologi och just ledarskap är något som intresserar henne särskilt. Därför passade det perfekt att följa Åsa Arvidsson, vd för techföretaget Avanade.

 -Jag är redan full av intryck och dagen har knappt börjat! Jag har förstått att Åsa har hektiska dagar och att vara på vift är inget ovanligt.

 Åsa fyller i.
-Visst är det så! Men jag har blivit bättre på att säga nej och vet hur viktigt det är att ha flexibla och kunniga personer runt om sig. 

 Har du alltid strävat mot ledarrollen? 
-Jag har alltid varit ambitiös, nyfiken och gillat utmaningar. Då tror jag man lätt hamnar i ledarskapsroller. Innovationskraften är stor på Avanade och det är en stor frihet att skapa och utveckla. Min roll är att sätta förutsättningar och visioner för att få andra att lyckas. 

 Avanade är ett dotterbolag till konsultjättarna Accenture och Microsoft. I partnerskapet med Ung Företagsamhet vill man inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom IT-branschen.

-Vi vill ha de mest kompetenta medarbetarna och därför behöver vi också attrahera kvinnor in i IT-branschen. Min förhoppning är samarbetet med Ung Företagsamhet och initiativ likt detta ska bygga vidare på vårt arbete, inspirera unga kvinnor och ytterligare sätta fokus på frågan, avslutar Åsa.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

 

Nyheter

 • David och Tommie möttes genom UF alumni

  Sverige Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriär- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång.
 • Gott nytt alumniår!

  UF alumni I början av året skickades ett årsbrev till alla medlemmar i UF alumni. Nyfiken? Läs brevet här.
 • Hon blir nationell representant för UF alumni

  UF alumni Tova Aura har engagerat sig i nätverket det senaste året och är nu redo att ta nästa steg - att utveckla UF alumni på nationellt plan.
 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • UF-alumnen Alexander blev ledare för en dag

  Sverige I november bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Alexander Zahari och Eirik Winter, Nordenchef på Citi.