UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.

2017-11-29

-Jag blev tipsad av en annan UF-alumn om att jag kunde få följa en ledare för en dag, och ville direkt ta chansen. Jag är en person med höga mål och ser mig själv i en ledarroll i framtiden. 

 Maria Dovärn pluggar psykologi och just ledarskap är något som intresserar henne särskilt. Därför passade det perfekt att följa Åsa Arvidsson, vd för techföretaget Avanade.

 -Jag är redan full av intryck och dagen har knappt börjat! Jag har förstått att Åsa har hektiska dagar och att vara på vift är inget ovanligt.

 Åsa fyller i.
-Visst är det så! Men jag har blivit bättre på att säga nej och vet hur viktigt det är att ha flexibla och kunniga personer runt om sig. 

 Har du alltid strävat mot ledarrollen? 
-Jag har alltid varit ambitiös, nyfiken och gillat utmaningar. Då tror jag man lätt hamnar i ledarskapsroller. Innovationskraften är stor på Avanade och det är en stor frihet att skapa och utveckla. Min roll är att sätta förutsättningar och visioner för att få andra att lyckas. 

 Avanade är ett dotterbolag till konsultjättarna Accenture och Microsoft. I partnerskapet med Ung Företagsamhet vill man inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom IT-branschen.

-Vi vill ha de mest kompetenta medarbetarna och därför behöver vi också attrahera kvinnor in i IT-branschen. Min förhoppning är samarbetet med Ung Företagsamhet och initiativ likt detta ska bygga vidare på vårt arbete, inspirera unga kvinnor och ytterligare sätta fokus på frågan, avslutar Åsa.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

 

Nyheter

 • Mingel, mat och quiz

  Göteborg Den 11 april kör UF alumni Göteborg eventet Ledare för en dag. Dagen avslutas med ett exklusivt mingel för alumner, deltagande ledare och partners där det bl.a. bjuds på ett grymt nätverk, god mat och quiz. Anmäl dig redan idag!
 • Ledare för en dag 2018

  Göteborg Vad har vätgas, Hotell Pigalle, Falkenberg Strandbad, ProPud, Nya Hovås och Göteborgs största affärsnätverk gemensamt? Jo, alla dessa symboliserar de 5 ledare som ställer upp i Ledare för en dag 2018. Läs mer om ledarna och ansök här!
 • Emax Sverige 2018 - ANSÖK NU!

  Värmland Under en av sommarlovets första veckor, 17-21 juni 2018, arrangeras entreprenörskapscampet EMAX i Göteborg. EMAX är fyra dagar fyllda med entreprenörskap, företagande, samarbete och massvis av nätverkande och nya kontakter. EMAX vänder sig till dig som vill utvekla och utmana dig själv, samtidigt som du inspireras av andra liksaninnade i din ålder men också några av landets största och främsta entreprenörer.
 • Future Zone - finns drömjobbet på mässan?

  Göteborg En av årets MÄSSNYHETER är att vi anordnar Future Zone - ett torg på mässgolvet där UF-företagare, UF-alumner och besökare kan söka jobb direkt på plats. Få info om ditt drömjobb, skaffa ditt sommarjobb eller få tips om utlandsstudier. Här kan du se vilka företag som är med!
 • Är du årets unga ledare?

  Sverige UF alumni tillsammans med Citibank vill lyfta UF-företagare med förmågan att inspirera, utveckla och leda andra människor. Under SM i Ung Företagsamhet delar vi därför ut en utmärkelse till UF-företagare som under året visat på god förståelse och genuint intresse för ledarskap och entreprenörskap.