UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.

2017-11-29

-Jag blev tipsad av en annan UF-alumn om att jag kunde få följa en ledare för en dag, och ville direkt ta chansen. Jag är en person med höga mål och ser mig själv i en ledarroll i framtiden. 

 Maria Dovärn pluggar psykologi och just ledarskap är något som intresserar henne särskilt. Därför passade det perfekt att följa Åsa Arvidsson, vd för techföretaget Avanade.

 -Jag är redan full av intryck och dagen har knappt börjat! Jag har förstått att Åsa har hektiska dagar och att vara på vift är inget ovanligt.

 Åsa fyller i.
-Visst är det så! Men jag har blivit bättre på att säga nej och vet hur viktigt det är att ha flexibla och kunniga personer runt om sig. 

 Har du alltid strävat mot ledarrollen? 
-Jag har alltid varit ambitiös, nyfiken och gillat utmaningar. Då tror jag man lätt hamnar i ledarskapsroller. Innovationskraften är stor på Avanade och det är en stor frihet att skapa och utveckla. Min roll är att sätta förutsättningar och visioner för att få andra att lyckas. 

 Avanade är ett dotterbolag till konsultjättarna Accenture och Microsoft. I partnerskapet med Ung Företagsamhet vill man inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom IT-branschen.

-Vi vill ha de mest kompetenta medarbetarna och därför behöver vi också attrahera kvinnor in i IT-branschen. Min förhoppning är samarbetet med Ung Företagsamhet och initiativ likt detta ska bygga vidare på vårt arbete, inspirera unga kvinnor och ytterligare sätta fokus på frågan, avslutar Åsa.

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Du träffar spännande personer och får utveckla din inre entreprenör. Nätverksträffar, stipendier och erbjudanden. Över hela Sverige. Helt gratis. Läs mer om UF alumni på www.ungforetagsamhet.se/ufalumni

 

Nyheter

 • UF-alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Jobbar du med oss till hösten?

  Göteborg Vi ska bli fler i teamet och söker en ny skolinformatör. Här hittar du all info om tjänsten och hur du ansöker.
 • De utvalda till EMAX 2018

  Norrbotten Tillsammans med Region Norrbotten och Sparbanken Nord har vi fått möjligheten att skicka 8 av de främsta unga entreprenörerna i Norrbotten till Emax, ett enteprenörskapsevenemang som äger rum 17-21 juni på Chalmers i Göteborg.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.
 • Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.