Från vänster: Pontus Lagernäs, Anton Holmén, Conny Yu, Joakim Svanstedt, vd Cecilia Nykvist

UF-elever vann Ljungbergsfondens teknikstipendium

Vore det inte häftigt att åka med ett flygplan som skapar regn? Det före detta UF-företaget PulseDesign har skapat en jetmotorprototyp som drivs av vätgas och bara släpper ut vatten. Igår vann de de Ljungbergsfondens Teknikstipendium.

2019-09-20

Sverige

Pontus Lagernäs, Anton Holmén, Conny Yu och Joakim Svanstedt har skapat en jetmotorprototyp som drivs av vätgas och utsläppet är vatten. Igår vann de de Ljungbergsfondens Teknikstipendium på 10 000 kronor med motiveringen: ”Årets vinnare av Teknikstipendiet har visat stor drivkraft och engagemang för miljö och teknik. De har högtflygande planer och stora ambitioner."

- Stipendiet var en otroligt bra start på sommaren. Vi blev självklart stolta och glada över vinsten, och den peppade oss rejält. Projektet har kommit en bra bit vidare, framförallt när det gäller tekniken i motorn, och våra tester har visat goda resultat, säger Pontus Lagernäs, en av fyra medlemmar i gruppen.

Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond har även valt att fortsätta investera i Ung Företagsamhet under två år till med fokus på programmen naturvetenskap, teknik och naturbruk på gymnasiet. Vi är väldigt glada å Pulse Designs vägnar och det fortsatta förtroende Ung Företagsamhet får.

På bilden ser du från vänster: Pontus Lagernäs, Anton Holmén, Conny Yu, Joakim Svanstedt och Ung Företagsamhets vd Cecilia Nykvist.

 

Nyheter